2015-10-20 06:00

2015-10-20 06:00

Nu ska mannen med duvorna bort

KARLSTAD: Skjulet på Skutberget ska rivas

Nu ska Mansour Maghimi och hans tempelduvor bort från Skutberget. Allhelgonahelgen ska ”duvmannen” vara ute ur sitt skjul, som ska rivas.

NWT har tidigare berättat om turerna runt ”duvmannen”, som utan att fråga någon om lov bosatt sig i ett litet förfallet hus ute på det som förr var en drivingrange på Skutberget i Karlstad. Huset, eller skjulet, har varken vatten, avlopp eller värme. Med sig har Mansour också ett 50-tal brevduvor i burar, som han har ägnat sig åt att sköta om.

Under ett par månader i somras tvingades han dock lämna sina skyddslingar i andras vård, då han själv satt häktad i Norge misstänkt för djurplågeri. Senare försattes han på fri fot i väntan på dom.

– Vi har hela tiden sagt att han inte kan fortsätta att bo där. Han har inget tillstånd och det är ingen människovärdig bostad. Sedan en tid tillbaka finns dessutom ett rivningsbeslut på huset, säger Mikael Eskilsson, verksamhetschef på Kultur- och fritidsförvaltningen.

Ska avhysas

På fredagen träffade han, tillsammans med personal från socialförvaltningen, Mansour och meddelade avhysningsbeslutet.

– Socialen har ordnat ett boende åt honom, så vi räknar med att allt kommer att gå lugnt till väga även om han uttryckte att han helst hade velat bo kvar.

Vad som händer med duvorna är oklart, bara att de också ska bort från den aktuella platsen.

NWT har tidigare berättat om turerna runt ”duvmannen”, som utan att fråga någon om lov bosatt sig i ett litet förfallet hus ute på det som förr var en drivingrange på Skutberget i Karlstad. Huset, eller skjulet, har varken vatten, avlopp eller värme. Med sig har Mansour också ett 50-tal brevduvor i burar, som han har ägnat sig åt att sköta om.

Under ett par månader i somras tvingades han dock lämna sina skyddslingar i andras vård, då han själv satt häktad i Norge misstänkt för djurplågeri. Senare försattes han på fri fot i väntan på dom.

– Vi har hela tiden sagt att han inte kan fortsätta att bo där. Han har inget tillstånd och det är ingen människovärdig bostad. Sedan en tid tillbaka finns dessutom ett rivningsbeslut på huset, säger Mikael Eskilsson, verksamhetschef på Kultur- och fritidsförvaltningen.

Ska avhysas

På fredagen träffade han, tillsammans med personal från socialförvaltningen, Mansour och meddelade avhysningsbeslutet.

– Socialen har ordnat ett boende åt honom, så vi räknar med att allt kommer att gå lugnt till väga även om han uttryckte att han helst hade velat bo kvar.

Vad som händer med duvorna är oklart, bara att de också ska bort från den aktuella platsen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.