2015-10-20 16:10

2015-10-20 16:21

Första flyktingarna till Stadshuset i kväll

KARLSTAD

I kväll och i morgon kommer de första flyktingarna till Stadshuset i Karlstad.

Det är Migrationsverket som meddelat Karlstad kommun att en buss med 50 flyktingar kommer till Stadshuset på tisdagskvällen.

Under onsdagen väntas därtill ytterligare lika många.

Stadshuset ska fungera som ett så kallat ankomstboende där flyktingar vistas tillfälligt i upp till tio dagar innan de slussas vidare till ett ankomstboende där de bor under hela asylprocessen. Stadshuset ska användas som tillfälligt boende fram till årsskiftet. 

Det är Migrationsverket som meddelat Karlstad kommun att en buss med 50 flyktingar kommer till Stadshuset på tisdagskvällen.

Under onsdagen väntas därtill ytterligare lika många.

Stadshuset ska fungera som ett så kallat ankomstboende där flyktingar vistas tillfälligt i upp till tio dagar innan de slussas vidare till ett ankomstboende där de bor under hela asylprocessen. Stadshuset ska användas som tillfälligt boende fram till årsskiftet. 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.