2015-10-15 17:33

2015-10-15 17:36

Kinberg Batra vill inte se Sverige i kris

KARLSTAD: Anna Kinberg Batra (M)

Anna Kinberg Batra är tydlig i att hon inte vill fälla regeringens budget och kasta in Sverige i ett politiskt kaos.
– Vi står inför en flyktingkatastrof som vi behöver hantera och då måste vi agera ansvarsfullt.

Efter att värmländske förbundsordförande Stina Höök välkomnat alla till Karlstad körde en film i gång där en mansröst till tonerna av ett piano visar Anna Kinberg Batra resa genom ”ett Sverige där det är höst och som börjat tvivla på framtiden”.

– Sverige är på väg åt fel håll. Och det ska vi ändra på när och nu i Karlstad.

De orden under Anna Kinberg Batras öppningstal fick alla partikamrater i Karlstad CCC:s Vänersal att resa sig i stående ovationer. Och det var en fras hon upprepade flera gånger under sitt tal som innehöll många kopplingar till Värmland, Rally Sweden och solen i Karlstad.

Bra Allianssamarbete

När hon efter hyllningarna mötte den samlade pressen handlade frågorna under torsdagen främst om budgeten.

– Vi vill inte medverka till att fälla regeringen eller ta initiativ till det. Vi vill inte samarbeta med SD, eller Socialdemokraterna, om en budget och vi vill inte heller riva upp några fattade riksdagsbeslut. Men vi samarbetar gärna i Alliansen, det parlamentariska läget har inte förändrats trots att det gick dåligt i valet, säger Anna Kinberg Batra.

Grunden till ny regering

På frågan vad hon vill ha är hon mer svävande och låter det visa sig under de här fyra dagarna då sex stora propositioner och rekordmånga motioner ska behandlas i de olika utskotten.

– Vi vill ha en aktiv och ansvarsfull finanspolitik som inte kastar ut Sverige i kaos. Vi behöver hantera en akut flyktingkatastrof och det arbetet börjar nu. Moderaternas uppgift här i Karlstad är att visa hur vi kan agera och lägga grunden för nästa regering.

Efter att värmländske förbundsordförande Stina Höök välkomnat alla till Karlstad körde en film i gång där en mansröst till tonerna av ett piano visar Anna Kinberg Batra resa genom ”ett Sverige där det är höst och som börjat tvivla på framtiden”.

– Sverige är på väg åt fel håll. Och det ska vi ändra på när och nu i Karlstad.

De orden under Anna Kinberg Batras öppningstal fick alla partikamrater i Karlstad CCC:s Vänersal att resa sig i stående ovationer. Och det var en fras hon upprepade flera gånger under sitt tal som innehöll många kopplingar till Värmland, Rally Sweden och solen i Karlstad.

Bra Allianssamarbete

När hon efter hyllningarna mötte den samlade pressen handlade frågorna under torsdagen främst om budgeten.

– Vi vill inte medverka till att fälla regeringen eller ta initiativ till det. Vi vill inte samarbeta med SD, eller Socialdemokraterna, om en budget och vi vill inte heller riva upp några fattade riksdagsbeslut. Men vi samarbetar gärna i Alliansen, det parlamentariska läget har inte förändrats trots att det gick dåligt i valet, säger Anna Kinberg Batra.

Grunden till ny regering

På frågan vad hon vill ha är hon mer svävande och låter det visa sig under de här fyra dagarna då sex stora propositioner och rekordmånga motioner ska behandlas i de olika utskotten.

– Vi vill ha en aktiv och ansvarsfull finanspolitik som inte kastar ut Sverige i kaos. Vi behöver hantera en akut flyktingkatastrof och det arbetet börjar nu. Moderaternas uppgift här i Karlstad är att visa hur vi kan agera och lägga grunden för nästa regering.