2015-10-14 10:59

2015-10-14 10:59

Partistämman drar fulla hus

KARLSTAD: Svårt att få en hotellsäng i Karlstad under helgen

En partistämma i stan fyller hälften av hotellsängarna och drar med sig media och lobbyister. Under helgens Moderatstämma går det inte att få tag på ett hotellrum, och det är bara början av en fullbokad höst.

Två gånger tidigare har moderaterna valt Karlstad, 2011 och 2013 höll de sina Sverigemöten här. Mellan torsdag och söndag är det dags för deras partistämma. Och förutom det mediafokus en partistämma ger så fyller den även upp stadens hotell. Mattias Nord, vd för Visit Karlstad och Karlstad CCC, är nöjd.

– Det betyder jättemycket för Karlstad med stora kongresser, både för att vi fyller upp huset i CCC och för besöksnäringen i stort. Varje deltagare genererar cirka 3 000 kronor per dygn de är här.

– Förutom att det blir mycket pengar så är det Sveriges näst största parti som är här och då hamnar vi i maktcentrum några dagar och får fokus på Karlstad. Det är en möjlighet för lokala politiker att driva debatt och det blir stor massmedial bevakning nationellt.

Fullbelagt

I Karlstad finns cirka 1 550 hotellrum sammanlagt och endast deltagarna i partistämman är 700 personer. På KCCC är förberedelserna i full gång.

– Vi har precis avslutat en kulturkonferens och jag står just u i en byggarbetsplats för att ställa om till stämman med montrar och alt som ska upp. Många kom redan tisdagen. Vårt uppdrag är att generar besök till Karlstad som gärna stannar flera dagar. Även om de konfererar och äter middag på CCC så ska de bo, roa sig och shoppa i stan. Och med den media och lobbyister som partipolitik drar med sig så är det som sagt fullt i stan i helgen, säger Mattias Nord.

Händelserik höst

I november håller SKL, Sveriges kommuner och landsting, sin kongress på KCCC. Och nöjesprogrammet är fullspäckat i huset från nu och fram till julkonserterna.

– SKL:s kongress är i samma härad som en partistämma och den har vi kämpat länge för att få hit. Vi nosade på den redan 2011 men fört nu landar vi den hos oss. Men direkt efter att moderaterna lämnar oss på söndag bygger vi om för Expand, ett nationellt forum för öppenhet, mångfald och tillväxt 20-21 oktober. Tisdagen krönts av Hela Värmland skramlar då Värmlands artister uppträder för insamling till flyktingkatastrofen, säger Mattias Nord.

Hösten innehåller Hasse Andersson, Mia Skäringer, Wermlandsoperans orkester, Bo Kaspers orkester, buskishumor, Sinatra 100 år och flera stora julkonserter med kända svenska artister.

Två gånger tidigare har moderaterna valt Karlstad, 2011 och 2013 höll de sina Sverigemöten här. Mellan torsdag och söndag är det dags för deras partistämma. Och förutom det mediafokus en partistämma ger så fyller den även upp stadens hotell. Mattias Nord, vd för Visit Karlstad och Karlstad CCC, är nöjd.

– Det betyder jättemycket för Karlstad med stora kongresser, både för att vi fyller upp huset i CCC och för besöksnäringen i stort. Varje deltagare genererar cirka 3 000 kronor per dygn de är här.

– Förutom att det blir mycket pengar så är det Sveriges näst största parti som är här och då hamnar vi i maktcentrum några dagar och får fokus på Karlstad. Det är en möjlighet för lokala politiker att driva debatt och det blir stor massmedial bevakning nationellt.

Fullbelagt

I Karlstad finns cirka 1 550 hotellrum sammanlagt och endast deltagarna i partistämman är 700 personer. På KCCC är förberedelserna i full gång.

– Vi har precis avslutat en kulturkonferens och jag står just u i en byggarbetsplats för att ställa om till stämman med montrar och alt som ska upp. Många kom redan tisdagen. Vårt uppdrag är att generar besök till Karlstad som gärna stannar flera dagar. Även om de konfererar och äter middag på CCC så ska de bo, roa sig och shoppa i stan. Och med den media och lobbyister som partipolitik drar med sig så är det som sagt fullt i stan i helgen, säger Mattias Nord.

Händelserik höst

I november håller SKL, Sveriges kommuner och landsting, sin kongress på KCCC. Och nöjesprogrammet är fullspäckat i huset från nu och fram till julkonserterna.

– SKL:s kongress är i samma härad som en partistämma och den har vi kämpat länge för att få hit. Vi nosade på den redan 2011 men fört nu landar vi den hos oss. Men direkt efter att moderaterna lämnar oss på söndag bygger vi om för Expand, ett nationellt forum för öppenhet, mångfald och tillväxt 20-21 oktober. Tisdagen krönts av Hela Värmland skramlar då Värmlands artister uppträder för insamling till flyktingkatastrofen, säger Mattias Nord.

Hösten innehåller Hasse Andersson, Mia Skäringer, Wermlandsoperans orkester, Bo Kaspers orkester, buskishumor, Sinatra 100 år och flera stora julkonserter med kända svenska artister.