2015-10-13 22:41

2015-10-13 22:41

Gala ger framtidshopp

KARLSTAD: Unga entreprenörer går till riksfinalen i Stockholm

Tisdagskvällens prisutdelning till Årets ungdomsentreprenörer på Nöjesfabriken blev en hyllning till driftiga, viljestarka människor med goda idéer. Tre av de nominerade företagen/idéerna utsågs till vinnare och går till riksfinalen i Stockholm.

Det är Fryshuset i Stockholm som arrangerar Årets ungdomsentreprenörer. I år skulle tävlingen för första gången bli rikstäckande. Det var dock bara i Värmland – tack vare Communicare – tävlingen väckte tillräckligt stort intresse.

Av de nominerade var det 23 företag eller blivande företag som ställdes inför jurygrupperna på Nöjesfabriken. På kvällen var det så dags för den stora prisutdelningen. Den ramades in av mingel, underhållning och pep-talk.

Oscarstil

I bästa Oscarsgalestil presenterades först prisutdelarna inför varje nytt pris. Prisutdelare var bland andra representanter för tävlingens sponsorer: Nöjesfabriken, Ernst & Young och Swedbank.

Pris till Årets företag gick till EH Korgtvätt, Henrik Andersson och Emil Närsten. De har lämnat planeringsstadiet och är i full gång med kundkorgstvättandet.

Pris till Årets idé gick till Olivia Johansson. Deltidsparkering kallar hon sin idé, som går ut på att man kan hyra ut sin p-plats i andra hand via en e-tjänst.

Pris till Årets samhällsförbättrare gick till Step in help out, Malvina Martinsson och Rebecka Eriksson. De har startat en ideell insamlingsorganisation som ska bli en samlande plattform för andra välgörenhetsorganisationer.

Vid finalen i Stockholm har de vinnande entreprenörerna chans att vinna bland annat startkapital, rådgivning och retorikträning.

Det är Fryshuset i Stockholm som arrangerar Årets ungdomsentreprenörer. I år skulle tävlingen för första gången bli rikstäckande. Det var dock bara i Värmland – tack vare Communicare – tävlingen väckte tillräckligt stort intresse.

Av de nominerade var det 23 företag eller blivande företag som ställdes inför jurygrupperna på Nöjesfabriken. På kvällen var det så dags för den stora prisutdelningen. Den ramades in av mingel, underhållning och pep-talk.

Oscarstil

I bästa Oscarsgalestil presenterades först prisutdelarna inför varje nytt pris. Prisutdelare var bland andra representanter för tävlingens sponsorer: Nöjesfabriken, Ernst & Young och Swedbank.

Pris till Årets företag gick till EH Korgtvätt, Henrik Andersson och Emil Närsten. De har lämnat planeringsstadiet och är i full gång med kundkorgstvättandet.

Pris till Årets idé gick till Olivia Johansson. Deltidsparkering kallar hon sin idé, som går ut på att man kan hyra ut sin p-plats i andra hand via en e-tjänst.

Pris till Årets samhällsförbättrare gick till Step in help out, Malvina Martinsson och Rebecka Eriksson. De har startat en ideell insamlingsorganisation som ska bli en samlande plattform för andra välgörenhetsorganisationer.

Vid finalen i Stockholm har de vinnande entreprenörerna chans att vinna bland annat startkapital, rådgivning och retorikträning.