2015-10-11 18:05

2015-10-11 18:05

Filmarens verkstad

KARLSTAD: Firande med firad regissör

Han har gjort sig ett namn som skaparen av polisserien Johan Falk. På söndagen avslöjade regissören Anders Nilsson från Kil några hemligheter när Värmlands Filmförbund firade 40 år.

Efter en timmes filmhistoria om 40-åringen Värmlands Filmförbund på Arenan i Karlstad avslöjade regissören Anders Nilsson många godbitar om hur skapandet av karaktären och lanseringen av serien gick till.

– Bara namnet Johan Falk har en egen historia av hur han skulle ha ett tunnelseende och hur han sedan utvecklas till att allt kanske inte är svart eller vitt. Jag visar också hur vi kunde visa snuttar ur filmen för att presentera och sälja in den en annan typ av kriminalserie innan vi spelat in filmen. Ingen utanför filmvärlden har sett de sekvenserna tidigare. Johan Falk blev vår väg in i en ny värld som var väldigt spännande, säger han.

Efter en timmes filmhistoria om 40-åringen Värmlands Filmförbund på Arenan i Karlstad avslöjade regissören Anders Nilsson många godbitar om hur skapandet av karaktären och lanseringen av serien gick till.

– Bara namnet Johan Falk har en egen historia av hur han skulle ha ett tunnelseende och hur han sedan utvecklas till att allt kanske inte är svart eller vitt. Jag visar också hur vi kunde visa snuttar ur filmen för att presentera och sälja in den en annan typ av kriminalserie innan vi spelat in filmen. Ingen utanför filmvärlden har sett de sekvenserna tidigare. Johan Falk blev vår väg in i en ny värld som var väldigt spännande, säger han.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.