2015-10-10 16:39

2015-10-10 17:25

Mässa i tiden blir mycket större

KARLSTAD: Medvetna konsumenter på Nöjesfabriken

Veganmat, giftfria leksaker och ett gäng innebandyspelare. Mässan Hållbart liv blandade friskt och lockade 25 utställare och närmare 2 000 besökare.

Det var inga problem att smaka sig fram på årets mässa Hållbart liv i Nöjesfabriken. Här fanns inga döda djur på tallrikarna och massor av recept och tips att suga åt sig av. Och information för att leva hållbart och giftfritt ur alla tänkbara perspektiv; energi, målarfärg, hudvård, leksaker, barnkläder, återbruk och bankaffärer.

Toppenbra

Med närmare 2 000 besökare under lördagen, mässans tredje år, kan arrangören Eva Lindén från Eventdiv Värmland inte vara annat än nöjd.

– Det är toppenbra och det var mer än fullsatt till föreläsningarna med cancerläkaren David Stenholtz från Läkare för framtid om mat som håller oss friska, och David Mathiasson, projektledare för framgångskonceptet Fritidsbanken. Jag hoppas det fanns något för alla bland montrarna.

Förutom information kunde man utmana Karlstads innebandykillar i målskytte och skapa vykort med hjälp av färgad sand. Att det delades ut presentpåsar och har fri entré lockade säkert också. Och ville man shoppa loss bland vegetariska skor, närproducerad mat och böcker om hur man gör det så var det bara att öppna plånboken.

Fyra gånger så stor

Nästa år blir det uppehåll för mässan Hållbart liv som storsatsar till 2017.

– Det är ett viktigt ämne med hållbarhet och intresset är stort och helt rätt i tiden. Till 2017 blir mässan två dagar lång med 80-100 utställare. Vi kommer hålla till i Tingvallahallarna den 1-2 april och delar in den i sektioner för olika intresseområden. Det ska bli jätteroligt att se den växa, säger Eva Lindén.

Målet är fortfarande att den ska vara avgiftsfri även då, men det är ännu inte helt spikat.

Det var inga problem att smaka sig fram på årets mässa Hållbart liv i Nöjesfabriken. Här fanns inga döda djur på tallrikarna och massor av recept och tips att suga åt sig av. Och information för att leva hållbart och giftfritt ur alla tänkbara perspektiv; energi, målarfärg, hudvård, leksaker, barnkläder, återbruk och bankaffärer.

Toppenbra

Med närmare 2 000 besökare under lördagen, mässans tredje år, kan arrangören Eva Lindén från Eventdiv Värmland inte vara annat än nöjd.

– Det är toppenbra och det var mer än fullsatt till föreläsningarna med cancerläkaren David Stenholtz från Läkare för framtid om mat som håller oss friska, och David Mathiasson, projektledare för framgångskonceptet Fritidsbanken. Jag hoppas det fanns något för alla bland montrarna.

Förutom information kunde man utmana Karlstads innebandykillar i målskytte och skapa vykort med hjälp av färgad sand. Att det delades ut presentpåsar och har fri entré lockade säkert också. Och ville man shoppa loss bland vegetariska skor, närproducerad mat och böcker om hur man gör det så var det bara att öppna plånboken.

Fyra gånger så stor

Nästa år blir det uppehåll för mässan Hållbart liv som storsatsar till 2017.

– Det är ett viktigt ämne med hållbarhet och intresset är stort och helt rätt i tiden. Till 2017 blir mässan två dagar lång med 80-100 utställare. Vi kommer hålla till i Tingvallahallarna den 1-2 april och delar in den i sektioner för olika intresseområden. Det ska bli jätteroligt att se den växa, säger Eva Lindén.

Målet är fortfarande att den ska vara avgiftsfri även då, men det är ännu inte helt spikat.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.