2015-10-10 17:27

2015-10-10 17:31

Fiskade efter napp i centrala karlstad

KARLSTAD: "Det blir mer socialt, nu kan sambon och dottern komma med mat till mig."

I en stad omgiven av fina fiskevatten vill arrangörerna till Karlstad street masters se fler fiskare i centrum. Abborrtävlingen lördags är ett sätt att öka intresset.

Med fiskespöet i ena handen och den andra på styret letar 15-årige Herbert Eriksson från Dingelsundet efter det bästa stället att hitta abborre i Karlstad denna gråmulna lördag. Han provar lyckan i Klarälven vid båtbryggan nedanför Lerinmuseet och ställer ner ryggsäcken med fiskelåda, mackor och saft.

– Jag fiskar nästan varje dag. Jag metade som liten och började kasta. Vi hade båt och så. Det var roligt. Och det blev ännu roligare när det började nappa.

– Det är jätteroligt med tävling, det finns inte så många. Jag har fått två gäddor hittills, som jag släppt tillbaka, men ingen abborre än. Men det ska nog gå.

Nappar

I inre hamn har Jesper Hayland från Piteå varit nära napp flera gånger.

– Såg ni? Det var en jättefin abborre på, men de är skygga. Jag får nog gå lite djupare. Eller byta färg på jiggen.

– Jag har fiskat i hela mitt liv. Sedan jag flyttade till Karlstad för tre år sedan har jag bara varit ute i båt, har aldrig fiskat inne i stan så här. Det blir mer socialt, nu kan sambon och dottern komma med mat till mig.

Fina fiskar

Herbert och Jesper är två av de 28 anmälda fiskarna till tävlingen Karlstad street masters som i tysthet spred ut sig efter samling och regelgenomgång 10 på Gubbholmen på lördagen. Inget levande bete, bara kastspö och längst sammanlagda längd av fem abborrar under fem timmar vinner.

– Vinnaren Johan Collin fick ihop 127 centimeter vilket är ett bra resultat. Det är en medellängd på 25 och det är fina abborrar det. Vi är jättenöjda med dagen, säger Peter Belin från Sportfiskarna.

Huvudarrangör är sportfiskebutiken Vildmarksliv.

Med fiskespöet i ena handen och den andra på styret letar 15-årige Herbert Eriksson från Dingelsundet efter det bästa stället att hitta abborre i Karlstad denna gråmulna lördag. Han provar lyckan i Klarälven vid båtbryggan nedanför Lerinmuseet och ställer ner ryggsäcken med fiskelåda, mackor och saft.

– Jag fiskar nästan varje dag. Jag metade som liten och började kasta. Vi hade båt och så. Det var roligt. Och det blev ännu roligare när det började nappa.

– Det är jätteroligt med tävling, det finns inte så många. Jag har fått två gäddor hittills, som jag släppt tillbaka, men ingen abborre än. Men det ska nog gå.

Nappar

I inre hamn har Jesper Hayland från Piteå varit nära napp flera gånger.

– Såg ni? Det var en jättefin abborre på, men de är skygga. Jag får nog gå lite djupare. Eller byta färg på jiggen.

– Jag har fiskat i hela mitt liv. Sedan jag flyttade till Karlstad för tre år sedan har jag bara varit ute i båt, har aldrig fiskat inne i stan så här. Det blir mer socialt, nu kan sambon och dottern komma med mat till mig.

Fina fiskar

Herbert och Jesper är två av de 28 anmälda fiskarna till tävlingen Karlstad street masters som i tysthet spred ut sig efter samling och regelgenomgång 10 på Gubbholmen på lördagen. Inget levande bete, bara kastspö och längst sammanlagda längd av fem abborrar under fem timmar vinner.

– Vinnaren Johan Collin fick ihop 127 centimeter vilket är ett bra resultat. Det är en medellängd på 25 och det är fina abborrar det. Vi är jättenöjda med dagen, säger Peter Belin från Sportfiskarna.

Huvudarrangör är sportfiskebutiken Vildmarksliv.