2015-10-09 16:57

2015-10-09 16:58

Manheim firar 125 år

KARLSTAD: Sångförening jubilerar med konsert

125 år har passerat sedan Sångföreningen Manhem bildades i vattentornet på Herrhagen år 1890. I kväll firas jubileet med en konsert.

Sångföreningen Manheim är med sina 125 år en av Karlstads äldsta kulturföreningar – och dess jubileum ska firas ordentligt.

I kväll, lördag, bjuder föreningen på en utlovat storslagen konsert i Sundstaaulan i Karlstad. Publiken kommer att tas med på en så väl musikalisk som historisk resa under de 125 år som kören har verkat.

På scenen syns och framförallt hörs ett 60-tal manskörssångare under ledning av körledaren Erik Rynefors. Den cirka 100 minuter långa jubileumskonserten kommer dock även att förstärkas av ett antal av körens musikaliska vänner.

På Manheims fasta schema står annars framträdanden på valborgsmässoafton och på nationaldagen, årlig konsert i Herrhagskyrkan, samt en julkonsert.

Sångföreningen Manheim är med sina 125 år en av Karlstads äldsta kulturföreningar – och dess jubileum ska firas ordentligt.

I kväll, lördag, bjuder föreningen på en utlovat storslagen konsert i Sundstaaulan i Karlstad. Publiken kommer att tas med på en så väl musikalisk som historisk resa under de 125 år som kören har verkat.

På scenen syns och framförallt hörs ett 60-tal manskörssångare under ledning av körledaren Erik Rynefors. Den cirka 100 minuter långa jubileumskonserten kommer dock även att förstärkas av ett antal av körens musikaliska vänner.

På Manheims fasta schema står annars framträdanden på valborgsmässoafton och på nationaldagen, årlig konsert i Herrhagskyrkan, samt en julkonsert.