2015-10-08 13:11

2015-10-08 13:11

Nyskapande dans till Karlstad

KARLSTAD

På tisdag kommer en unik hiphop- och streetdance-föreställning till Karlstad. Det är dansduon Tentacle Tribe som kommer till Karlstad med sin föreställning ”Nobody likes a pixelated squid”. Dansarna Emmanuelle Le´Phan från Kanada och Elon Höglund från Sverige är banbrytande inom sin genre. De framträdde första gången tillsammans i en specialgjord duett för det världsberömda cirkuskompaniet Cirque de Soleil i Québec och bildade sin duo i samband med det.  – Det är verkligen stort att de här dansarna kommer till just Karlstad, och jag hoppas att så många som möjligt tar chansen att se föreställningen. De tar hiphop och streetdance till en ny dimension, genom att de gör scenkonst av något som tidigare mer handlat om uppvisning, säger dansutvecklare Håkan Mayer på Region Värmland.