2015-10-06 16:18

2015-10-06 16:18

Karlstads största centrala lekplats har öppnat

KARLSTAD: Kultur, trä och vatten speglar nya lekparken

Nu får barnen äntligen klättra, gunga, åka linbana och kladda på geggabordet i museiparken.
På tisdagen invigdes lekparken med bullar, tal, sång och musik. Och massor av lek förstås.

Efter Mariebergsskogen är Museiparkens lekplats den största satsningen på lekyta i Karlstads kommun. Två år tog det från barnens idéer till färdigt resultat och har en prislapp på 7,3 miljoner kronor.

– Vi har inte haft något bra för barnen i centrala Karlstad och allt fler unga familjer väljer att bosätta si centralt och vill ha närheten till en bra lekmiljö. Nu har vi äntligen fått det.. Det genomgående temat är Värmland och det går igenom i kultur, trä och vatten, säger Henrik Lander (C), teknik- och fastighetsnämndens ordförande.

När han förklarat lekparken för öppnad premiärsvingade han sig iväg i linbanan innan det blev barnens tur att hoppa på.

Efter Mariebergsskogen är Museiparkens lekplats den största satsningen på lekyta i Karlstads kommun. Två år tog det från barnens idéer till färdigt resultat och har en prislapp på 7,3 miljoner kronor.

– Vi har inte haft något bra för barnen i centrala Karlstad och allt fler unga familjer väljer att bosätta si centralt och vill ha närheten till en bra lekmiljö. Nu har vi äntligen fått det.. Det genomgående temat är Värmland och det går igenom i kultur, trä och vatten, säger Henrik Lander (C), teknik- och fastighetsnämndens ordförande.

När han förklarat lekparken för öppnad premiärsvingade han sig iväg i linbanan innan det blev barnens tur att hoppa på.