2015-10-05 19:54

2015-10-05 19:54

Karlstad näst bästa idrottskommunen

KARLSTAD

Karlstad är Sveriges näst bästa idrottskommun enligt tidningen Sport & Affärer. Det är kommunens högsta placering på listan hittills.

Tidningens motivering lyder: ”Kommunen klättrar från föregående års åttonde plats. Kommunen använder sina elitlag och större event som verktyg i sin destinationsmarknadsföring. Har ett bra idrottspolitiskt program med fokus på folkhälsa. Ger ett bra breddstöd till ungdomsidrotten och har god tillgång till träningslokaler och till spontanidrottsplatser.”

Stockholm toppar listan och Malmö är på tredje plats.

Tidningens motivering lyder: ”Kommunen klättrar från föregående års åttonde plats. Kommunen använder sina elitlag och större event som verktyg i sin destinationsmarknadsföring. Har ett bra idrottspolitiskt program med fokus på folkhälsa. Ger ett bra breddstöd till ungdomsidrotten och har god tillgång till träningslokaler och till spontanidrottsplatser.”

Stockholm toppar listan och Malmö är på tredje plats.