2015-09-30 18:16

2015-09-30 18:16

Nu är galleriorna säkra

KARLSTAD: Återkontroll av brandskydd genomfört utan anmärkning

I början av september lovade Albér fastigheters ägare att det bristfälliga brandskyddet i galleriorna Femtonhuset och Duvanhuset skulle vara åtgärdat innan 1 oktober.
På onsdagen gjordes en inspektion i sista minuten.

En brandtrappa som inte var på plats, för brandevakuering av ett hotell och flera företag. Branddörrar som inte fungerade med självstängare. Trasig utrymningsbelysning och bristfällig dokumentation av brandskyddsarbete.

Det var flera punkter som brandinspektör Henrik Kindberg vid Räddningstjänsten i Karlstadsregionen hade att anmärka på vid inspektionen i slutet av augusti. Han beslutade att göra ett föreläggande om vite om inte åtgärderna fixades innan 1 oktober. Det skulle då kunna komma att kosta ägarna 10 000 kronor per vecka för Duvanhuset och 15 000 kronor per vecka för Femtonhuset i böter till dess brandskyddet var åtgärdat.

Gjort det de skulle

I sista minuten, dagen innan sluttiden, bokades återbesöket in för efterinspektion.

– De har glädjande nog gjort det som de förväntades göra enligt de föreläggande med vite som vi ålagt dem. Trappan sitter uppe och utrymningsvägen är säkrad ner i Femtonhuset, branddörrarna är fixade och utrymningsbelysningen fungerar och lyser. Fastighetsskötarna har gjort ett fantastiskt bra jobb, säger brandinspektör Henrik Kindberg.

En brandtrappa som inte var på plats, för brandevakuering av ett hotell och flera företag. Branddörrar som inte fungerade med självstängare. Trasig utrymningsbelysning och bristfällig dokumentation av brandskyddsarbete.

Det var flera punkter som brandinspektör Henrik Kindberg vid Räddningstjänsten i Karlstadsregionen hade att anmärka på vid inspektionen i slutet av augusti. Han beslutade att göra ett föreläggande om vite om inte åtgärderna fixades innan 1 oktober. Det skulle då kunna komma att kosta ägarna 10 000 kronor per vecka för Duvanhuset och 15 000 kronor per vecka för Femtonhuset i böter till dess brandskyddet var åtgärdat.

Gjort det de skulle

I sista minuten, dagen innan sluttiden, bokades återbesöket in för efterinspektion.

– De har glädjande nog gjort det som de förväntades göra enligt de föreläggande med vite som vi ålagt dem. Trappan sitter uppe och utrymningsvägen är säkrad ner i Femtonhuset, branddörrarna är fixade och utrymningsbelysningen fungerar och lyser. Fastighetsskötarna har gjort ett fantastiskt bra jobb, säger brandinspektör Henrik Kindberg.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.