2015-09-24 16:14

2015-09-24 16:15

Fler lokaler kan bli flyktingboenden

KARLSTAD: Kommunen erbjuder 240 tillfälliga platser

Stadshuset kan fyllas med 120 personer.
Men även Edsvallaskolan och Sunna vandrarhem kan bli aktuella som tillfälliga flyktingboenden.

De ökade flyktingströmmarna har gjort att Migrationsverket nu bett alla kommuner att anmäla om det finns tomma lokaler som kan användas som tillfälliga boenden. Karlstads kommun har gjort en inventering av alla tomma lokaler och bedömer att det kan finnas plats för upp till 240 personer: Stadshuset på Drottninggatan, 120 platser, Edsvallaskolan, 60 platser, och Sunna vandrarhem på Tjörn med 60 platser.

Därtill har kommunen beslutat att bygga om ett våningsplan i Stadshuset för att ge plats åt ett 30-tal ensamkommande barn och ungdomar.

Avvaktar besked

– Det är ett mycket hårt tryck i hela Sverige med över 1000 nya asylsökande varje vecka. Vi tycker att det är självklart att också Karlstads kommun är med och bidrar så gott vi kan för att lösa den akuta situationen, säger Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nu avvaktar kommunen besked från Migrationsverket om de är intresserade av lokalerna och i så fall vilka anpassningar som måste göras.

De ökade flyktingströmmarna har gjort att Migrationsverket nu bett alla kommuner att anmäla om det finns tomma lokaler som kan användas som tillfälliga boenden. Karlstads kommun har gjort en inventering av alla tomma lokaler och bedömer att det kan finnas plats för upp till 240 personer: Stadshuset på Drottninggatan, 120 platser, Edsvallaskolan, 60 platser, och Sunna vandrarhem på Tjörn med 60 platser.

Därtill har kommunen beslutat att bygga om ett våningsplan i Stadshuset för att ge plats åt ett 30-tal ensamkommande barn och ungdomar.

Avvaktar besked

– Det är ett mycket hårt tryck i hela Sverige med över 1000 nya asylsökande varje vecka. Vi tycker att det är självklart att också Karlstads kommun är med och bidrar så gott vi kan för att lösa den akuta situationen, säger Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nu avvaktar kommunen besked från Migrationsverket om de är intresserade av lokalerna och i så fall vilka anpassningar som måste göras.