2015-09-22 19:57

2015-09-22 19:57

Markytorna räcker inte till

KARLSTADS UNIVERSITET: Politiska majoriteten vill säkerställa expansionsmöjligheterna

De stora framgångarna för Innovation Park gör att den politiska majoriteten vill att Karlstads kommun ska utreda förutsättningarna ska utöka området vid universitetet.
Detta för att säkerställa framtida en expansion på Kronoparken.

Satsningen på Innovation Park i Stora Ensos gamla lab på Kronoparken ett stenkast från Karlstads universitet har överträffat alla förväntningar. Redan efter 1,5 år håller de över 30 kreativa företagen som finns där på att växa ur lokalerna.

Detta gläder den politiska majoriteten, men man vill samtidigt passa på att säkra upp ytorna kring universitetet. Därför har man tagit ett politiskt initiativ.

– Vi anser att teknik- och fastighetsförvaltningen utreder förutsättningarna för att expandera området kring universitetet för att säkerställa en framtida expansion för universitetet, företag som vill etablera sig i närheten och avknoppning av verksamheter, säger Göran Frödin (M).

Vill ha mark mot E18

Han menar det är mycket viktigt att det finns tillgängliga ytor på Kronoparken för detta.

– Jag vet hur snabbt det här behovet kan uppstå efter min tid i Linköping där universitetets vetenskapspark växte väldigt kvickt. Det finns i dag inte mycket ytor kvar på Kronoparken att bygga på i dagsläget och vi bör hitta mer mark där, gärna med exponering mot E18, säger Göran Frödin.

Ett nära samarbete mellan kommunen och universitetet kring de här frågorna är viktiga, anser han.

– Expansionen där uppe är oerhört viktig när det gäller att skapa nya jobb i Karlstad.

Frågan om en utvecklingen av universitetsområdets ytor ska diskuteras under onsdagens teknik- och fastighetsnämnd.

Satsningen på Innovation Park i Stora Ensos gamla lab på Kronoparken ett stenkast från Karlstads universitet har överträffat alla förväntningar. Redan efter 1,5 år håller de över 30 kreativa företagen som finns där på att växa ur lokalerna.

Detta gläder den politiska majoriteten, men man vill samtidigt passa på att säkra upp ytorna kring universitetet. Därför har man tagit ett politiskt initiativ.

– Vi anser att teknik- och fastighetsförvaltningen utreder förutsättningarna för att expandera området kring universitetet för att säkerställa en framtida expansion för universitetet, företag som vill etablera sig i närheten och avknoppning av verksamheter, säger Göran Frödin (M).

Vill ha mark mot E18

Han menar det är mycket viktigt att det finns tillgängliga ytor på Kronoparken för detta.

– Jag vet hur snabbt det här behovet kan uppstå efter min tid i Linköping där universitetets vetenskapspark växte väldigt kvickt. Det finns i dag inte mycket ytor kvar på Kronoparken att bygga på i dagsläget och vi bör hitta mer mark där, gärna med exponering mot E18, säger Göran Frödin.

Ett nära samarbete mellan kommunen och universitetet kring de här frågorna är viktiga, anser han.

– Expansionen där uppe är oerhört viktig när det gäller att skapa nya jobb i Karlstad.

Frågan om en utvecklingen av universitetsområdets ytor ska diskuteras under onsdagens teknik- och fastighetsnämnd.