2015-09-18 16:56

2015-09-18 16:56

Kommunen vann säkerhetspris

KARLSTAD

När priset Årets säkerhetsarbete i kommun skulle delas ut på Security awards ropades Karlstads kommun upp som segrare.

I juryns motivering kan man läsa man anser att Karlstad under en längre period aktivt arbetat med att samordna sitt trygghetsarbete och ”med sina insatser och viljan att förändra har vår vinnare bevisat att det går att göra staden till en tryggare plats att vistas i”.

– Det är fantastiskt kul att vårt trygghets- och säkerhetsarbete uppmärksammas av säkerhetsbranschen i Sverige. Det är ett kvitto på att vårt arbete med trygghetscenter och samarbetet mellan kommunen, räddningstjänsten, polisen och brottsofferjouren ger resultat, säger kommunalrådet Per-Samuel Nisser (M) i en kommentar.

Övriga nominerade, vid sidan av Karlstad, var Örebro och Norrtälje.

I juryns motivering kan man läsa man anser att Karlstad under en längre period aktivt arbetat med att samordna sitt trygghetsarbete och ”med sina insatser och viljan att förändra har vår vinnare bevisat att det går att göra staden till en tryggare plats att vistas i”.

– Det är fantastiskt kul att vårt trygghets- och säkerhetsarbete uppmärksammas av säkerhetsbranschen i Sverige. Det är ett kvitto på att vårt arbete med trygghetscenter och samarbetet mellan kommunen, räddningstjänsten, polisen och brottsofferjouren ger resultat, säger kommunalrådet Per-Samuel Nisser (M) i en kommentar.

Övriga nominerade, vid sidan av Karlstad, var Örebro och Norrtälje.