2015-09-17 06:00

2015-09-17 06:00

Utan svar hos kundtjänst

KARLSTAD: Klarar sig inte utan uppkoppling

I två veckor har Stefan Rein varit utan internet till sin lägenhet i centrala Karlstad. Orsaken är en avklippt kabel.
– Idag accepterar vi inte att vara utan uppkoppling. Därför borde bolaget ha en akutplan.

Vid lunchtid fredag den 4 september kapades av misstag kabeln till Stefan Reins internetuppkoppling. Flerfamiljshuset han bor i genomgår en totalrenovering av ventilationssystemet och kabeln till hans lägenhet borrades av under arbetet.

Stefan Rein kontaktade omedelbart sin internetleverantör Bredbandsbolaget och anmälde kabelbrottet.

– Sedan dess har jag ringt dem varje dag. I dagens läge är man ju helt beroende av uppkoppling eftersom vi gör mer och mer via nätet. Både jag och min fru använder det flera gånger dagligen och snart är det dags att betala räkningarna, säger han.

Vill ha svar

Vid ett par tillfällen har tekniker varit på plats och felsökt. De har konstaterat var kabelbrottet finns och att den måste bytas ut. Under tiden har Stefan Rein varit utan uppkoppling utan att veta hur länge.

– I kundtjänst säger de bara att de arbetar med mitt ärende, men jag har inte fått någon tillfällig lösning eller någon tid när det ska vara lagat. Jag har bett att få prata med någon ansvarig chef men ingen har ringt tillbaka. Vid tre tillfällen har jag inte ens kommit fram utan hamnat direkt från att stå i kö till utvärderingen man får efter ett samtal. De gör det inte lätt för mig att vara en nöjd kund.

Borde fått alternativ

På Bredbandsbolaget tittar man igenom ärendet och kan konstatera att här har det gått fel.

– Som leverantör är det vi som ansvarar för att kunden har tillgång till internet. Kunden borde i det här fallet omedelbart när kabelbrottet upptäcktes ha erbjudits ett mobilt bredband medan kabelbrottet lagas. En reparation tar i regel två till fyra veckor, säger Aron Samuelsson, presschef på Bredbandbolaget.

– Det är ett extremt ovanligt fel med kabelbrott i huset och felsökningen tog längre tid än vanligt eftersom det var svårt att hitta orsaken. När så ändå sker är det viktigt att kunden hanteras på rätt sätt, fortsätter han.

Förstår frustrationen

Varför Stefan Rein inte fått ett sådant erbjudande vet inte Aron Samuelsson.

– Jag beklagar att kunden inte fått det från början och jag kan förstå hans frustration. Det är viktigt att hitta en internetlösning och det är vi som ska erbjuda det. Kunderna ska inte behöva leva i ovisshet om hur lång tid det ska ta heller. Vi får se över de rutinerna så att liknande misstag inte sker i framtiden, säger Aron Samuelsson på Bredbandsbolaget.

Vid lunchtid fredag den 4 september kapades av misstag kabeln till Stefan Reins internetuppkoppling. Flerfamiljshuset han bor i genomgår en totalrenovering av ventilationssystemet och kabeln till hans lägenhet borrades av under arbetet.

Stefan Rein kontaktade omedelbart sin internetleverantör Bredbandsbolaget och anmälde kabelbrottet.

– Sedan dess har jag ringt dem varje dag. I dagens läge är man ju helt beroende av uppkoppling eftersom vi gör mer och mer via nätet. Både jag och min fru använder det flera gånger dagligen och snart är det dags att betala räkningarna, säger han.

Vill ha svar

Vid ett par tillfällen har tekniker varit på plats och felsökt. De har konstaterat var kabelbrottet finns och att den måste bytas ut. Under tiden har Stefan Rein varit utan uppkoppling utan att veta hur länge.

– I kundtjänst säger de bara att de arbetar med mitt ärende, men jag har inte fått någon tillfällig lösning eller någon tid när det ska vara lagat. Jag har bett att få prata med någon ansvarig chef men ingen har ringt tillbaka. Vid tre tillfällen har jag inte ens kommit fram utan hamnat direkt från att stå i kö till utvärderingen man får efter ett samtal. De gör det inte lätt för mig att vara en nöjd kund.

Borde fått alternativ

På Bredbandsbolaget tittar man igenom ärendet och kan konstatera att här har det gått fel.

– Som leverantör är det vi som ansvarar för att kunden har tillgång till internet. Kunden borde i det här fallet omedelbart när kabelbrottet upptäcktes ha erbjudits ett mobilt bredband medan kabelbrottet lagas. En reparation tar i regel två till fyra veckor, säger Aron Samuelsson, presschef på Bredbandbolaget.

– Det är ett extremt ovanligt fel med kabelbrott i huset och felsökningen tog längre tid än vanligt eftersom det var svårt att hitta orsaken. När så ändå sker är det viktigt att kunden hanteras på rätt sätt, fortsätter han.

Förstår frustrationen

Varför Stefan Rein inte fått ett sådant erbjudande vet inte Aron Samuelsson.

– Jag beklagar att kunden inte fått det från början och jag kan förstå hans frustration. Det är viktigt att hitta en internetlösning och det är vi som ska erbjuda det. Kunderna ska inte behöva leva i ovisshet om hur lång tid det ska ta heller. Vi får se över de rutinerna så att liknande misstag inte sker i framtiden, säger Aron Samuelsson på Bredbandsbolaget.