2015-09-10 20:30

2015-09-10 20:30

Till var och en efter behov

KARLSTAD: Hon vill Klä Karlstad

Klä Karlstad! Det vill Viktoria Grännsjö som samlar in kläder till behövande under hela september. Responsen från givmilda Karlstadsbor har varit överväldigande.

– Det beror säkert mycket på den uppmärksammade flyktingkrisen i Europa. Men faktum är att jag fick den här idén redan i våras i samband med att jag själv flyttade och behövde rensa i garderoben, säger Viktoria Grännsjö, som samarbetar med Clarion Hotel Plaza omkring klädinsamlingen.

– Min tanke var att hjälpa vanliga familjer som kämpar för att få pengarna att räcka. Man behöver inte vara hemlös eller flykting för att uppleva att det är tufft att klara vardagen.

Vill nå ut

Sagt och gjort. Under hela september går det bra att lämna in kläder på Plaza under dagtid på vardagar. Ett konferensrum är snart fullt och kanske behövs ett till om inströmningen fortsätter som hittills. Två söndagar, den 11 och 18 oktober, går det bra att komma och hämta gratis kläder. Alla är välkomna!

– Jag hoppas verkligen att folk vågar sig hit, så att alla kläderna kommer till användning. Jag litar på att de som söker sig hit också har behov av kläder och jag kommer inte att ställa några frågor alls.

Skänks vidare

– Och blir det kläder över så ska jag se till att skänka dem vidare någonstans där de delas ut kostnadsfritt och inte säljs vidare i en second handbutik.

Det kan bli aktuellt med fler utlämningsdagar. Håll utkik på Facebooksidan Klä Karlstad.

– Det beror säkert mycket på den uppmärksammade flyktingkrisen i Europa. Men faktum är att jag fick den här idén redan i våras i samband med att jag själv flyttade och behövde rensa i garderoben, säger Viktoria Grännsjö, som samarbetar med Clarion Hotel Plaza omkring klädinsamlingen.

– Min tanke var att hjälpa vanliga familjer som kämpar för att få pengarna att räcka. Man behöver inte vara hemlös eller flykting för att uppleva att det är tufft att klara vardagen.

Vill nå ut

Sagt och gjort. Under hela september går det bra att lämna in kläder på Plaza under dagtid på vardagar. Ett konferensrum är snart fullt och kanske behövs ett till om inströmningen fortsätter som hittills. Två söndagar, den 11 och 18 oktober, går det bra att komma och hämta gratis kläder. Alla är välkomna!

– Jag hoppas verkligen att folk vågar sig hit, så att alla kläderna kommer till användning. Jag litar på att de som söker sig hit också har behov av kläder och jag kommer inte att ställa några frågor alls.

Skänks vidare

– Och blir det kläder över så ska jag se till att skänka dem vidare någonstans där de delas ut kostnadsfritt och inte säljs vidare i en second handbutik.

Det kan bli aktuellt med fler utlämningsdagar. Håll utkik på Facebooksidan Klä Karlstad.