2015-09-09 11:57

2015-09-09 12:11

Blommor som blir till flyktinghjälp

KARLSTAD: Vackert välgörenhetsprojekt

Flyktingsituationen i Europa fortsätter att engagera och beröra. Ett exempel i raden är eleverna på Fria läroverkens floristprogram, som nu säljer blommor och skänker behållningen till barn på flykt.

– Vad kan vi göra för flyktingarna?

Det är den frågan många ställer sig just nu. För ett gäng blivande florister i Karlstad blev svaret att göra det de är bra på, sälja resultatet och sedan skänka pengarna oavkortat till Unicef.

Full fart

Just nu jobbas det för fullt i skollokalerna på Orrholmen. Mängder med snittblommor ska tas omhand och förvandlas till vackra buketter och blomsterdekorationer. Torsdag kväll och fredag förmiddag bjuds allt ut till försäljning i skolans övningsbutik.

Dubbel glädje

– Man kan säga att allt det fina som eleverna gör sprider värme och omtanke dubbelt upp. Blommorna blir till glädje både för mottagaren och de drabbade flyktingarna, säger läraren Sara-Lisa Ludvigsson, som förstås hoppas på rusning till skolans blomsterbutik och tillägger:

– Vi tar bara kontanter!

– Vad kan vi göra för flyktingarna?

Det är den frågan många ställer sig just nu. För ett gäng blivande florister i Karlstad blev svaret att göra det de är bra på, sälja resultatet och sedan skänka pengarna oavkortat till Unicef.

Full fart

Just nu jobbas det för fullt i skollokalerna på Orrholmen. Mängder med snittblommor ska tas omhand och förvandlas till vackra buketter och blomsterdekorationer. Torsdag kväll och fredag förmiddag bjuds allt ut till försäljning i skolans övningsbutik.

Dubbel glädje

– Man kan säga att allt det fina som eleverna gör sprider värme och omtanke dubbelt upp. Blommorna blir till glädje både för mottagaren och de drabbade flyktingarna, säger läraren Sara-Lisa Ludvigsson, som förstås hoppas på rusning till skolans blomsterbutik och tillägger:

– Vi tar bara kontanter!