2015-09-06 17:15

2015-09-06 17:15

Vad hände med insamlingen?

HALLÅ DÄR...

...Malin Enarsson, som ihop med systern Anna Gunnarsson från Karlstad drog i gång en lokal insamling för att hjälpa flyktingarna vid Medelhavet men fick nej från Stockholm.

– Vi skulle samla in kläder, skor och förnödenheter och hade ordnat transport till insamlingen ”Vi gör vad vi kan” i Stockholm, men på fredagskvällen fick vi meddelande om att de inte kunde ta emot våra saker. De har inte resurser att ta emot allt. Örebro är i samma läge som vi.

Hur tog ni det?

– Det var jättetungt, lite panik blev det. Där stod vi med ett event till insamlingen och en stor lokal att samla sakerna i utan någonstans att leverera dem.

Vad händer nu?

– Vi får hitta andra sätt. Vi måste ta vara på det fantastiska engagemang som Karlstad och Värmland visar! Vi vet att många har börjat samla och vill lämna in saker. Just nu jobbar vi på en lösning.

Hur ser lösningen ut?

– Vi utreder två olika alternativ. Båda innefattar samarbete. Antingen med en organisation som kan leverera sakerna utomlands och har folk på plats som kan distribuera sakerna. Eller så kommer vi att distribuera sakerna till någon som kan dela ut dem till flyktingar som redan har tagit sig till Värmland. Vi kommer att träffa en organisation ikväll (läs söndag) och vi har redan fått in lite erbjudanden.

Vad är prio ett nu?

– Vi måste ha en plan för vart sakerna ska gå. Vi vill att de som lämnar ska veta det. Innan dess tar vi inte emot något. Så fort vi har hittat en lösning kommer vi att göra en uppdatering på Facebook.

Lycka till!

– Tack!

– Vi skulle samla in kläder, skor och förnödenheter och hade ordnat transport till insamlingen ”Vi gör vad vi kan” i Stockholm, men på fredagskvällen fick vi meddelande om att de inte kunde ta emot våra saker. De har inte resurser att ta emot allt. Örebro är i samma läge som vi.

Hur tog ni det?

– Det var jättetungt, lite panik blev det. Där stod vi med ett event till insamlingen och en stor lokal att samla sakerna i utan någonstans att leverera dem.

Vad händer nu?

– Vi får hitta andra sätt. Vi måste ta vara på det fantastiska engagemang som Karlstad och Värmland visar! Vi vet att många har börjat samla och vill lämna in saker. Just nu jobbar vi på en lösning.

Hur ser lösningen ut?

– Vi utreder två olika alternativ. Båda innefattar samarbete. Antingen med en organisation som kan leverera sakerna utomlands och har folk på plats som kan distribuera sakerna. Eller så kommer vi att distribuera sakerna till någon som kan dela ut dem till flyktingar som redan har tagit sig till Värmland. Vi kommer att träffa en organisation ikväll (läs söndag) och vi har redan fått in lite erbjudanden.

Vad är prio ett nu?

– Vi måste ha en plan för vart sakerna ska gå. Vi vill att de som lämnar ska veta det. Innan dess tar vi inte emot något. Så fort vi har hittat en lösning kommer vi att göra en uppdatering på Facebook.

Lycka till!

– Tack!