2015-08-31 20:18

2015-09-28 14:20

Karlstadsbor till utlåning

KARLSTAD: Nu kan studenter boka en Karlstadsbo för några timmar

Nu har studenterna kommit till Karlstad. Många av de 11 200 på Karlstads universitet känner redan till stan, för en del är den helt ny.
Då kan man låna en Karlstadsbo för guidade turer, allt efter intresse.

Utomhusbio, välkomstmässor och fester. Karlstads kommun vill att studenterna som kommer till universitetet ska känna sig varmt välkomna i staden, känna att de trivs, skriva sig här och förhoppningsvis stanna kvar efter studierna. För varje år blir studenterna fler och det är hårt tryck på bostäder och aktiviteter.

Nytt för i år är att studenter som kommer nya till Karlstad kan låna en Karlstadsbo.

Tio lånepersoner

– I våras efterlyste vi på vår hemsida och sociala medier Karlstadsbor mellan 22-35 som ville lånas ut till studenter. Vi fick väldigt många svar och där efter valdes tio stycken ut med olika intressen och profiler. De finns nu redo att bokas in för utlåning, säger Katarina Lindström, kommunikationsdirektör vid Karlstads kommun.

Låneexemplaren presenteras på lanaenkarlstadsbo.se och när man hittat den man vill låna, väljer man ett av två datum som passar och hoppas att man hunnit först.

Välj efter intresse

– De kan ta emot fem personer per träff så sammanlagt blir det 100 studenter som har möjligheten att göra det här. Det kan handla om allt från att hitta de bästa loppisfynden med en inredare till att träna sig igenom stan. Vi tror på idén och hoppas många vill boka sig. jag ser gärna att det här får en fortsättning, säger Katarina Lindström.

En av personerna man kan låna är Daniel De Matos Lobos. Han kommer från Norrköping, men är nu studerande Karlstadsbo.

– Genom nollningen lär man ju känna varandra men inte staden och vad som finns att göra här. jag hade gärna lånat en Karlstadsbo när jag flyttade hit.

Utomhusbio, välkomstmässor och fester. Karlstads kommun vill att studenterna som kommer till universitetet ska känna sig varmt välkomna i staden, känna att de trivs, skriva sig här och förhoppningsvis stanna kvar efter studierna. För varje år blir studenterna fler och det är hårt tryck på bostäder och aktiviteter.

Nytt för i år är att studenter som kommer nya till Karlstad kan låna en Karlstadsbo.

Tio lånepersoner

– I våras efterlyste vi på vår hemsida och sociala medier Karlstadsbor mellan 22-35 som ville lånas ut till studenter. Vi fick väldigt många svar och där efter valdes tio stycken ut med olika intressen och profiler. De finns nu redo att bokas in för utlåning, säger Katarina Lindström, kommunikationsdirektör vid Karlstads kommun.

Låneexemplaren presenteras på lanaenkarlstadsbo.se och när man hittat den man vill låna, väljer man ett av två datum som passar och hoppas att man hunnit först.

Välj efter intresse

– De kan ta emot fem personer per träff så sammanlagt blir det 100 studenter som har möjligheten att göra det här. Det kan handla om allt från att hitta de bästa loppisfynden med en inredare till att träna sig igenom stan. Vi tror på idén och hoppas många vill boka sig. jag ser gärna att det här får en fortsättning, säger Katarina Lindström.

En av personerna man kan låna är Daniel De Matos Lobos. Han kommer från Norrköping, men är nu studerande Karlstadsbo.

– Genom nollningen lär man ju känna varandra men inte staden och vad som finns att göra här. jag hade gärna lånat en Karlstadsbo när jag flyttade hit.