2015-08-28 19:25

2015-08-28 19:31

Kenneth's tar ner skylten

KARLSTAD: Kultstämplat gatukök byter sida

Jo skylten för Kenneth's hamburgeri kommer att tas ner. Men bara för att återuppstå på samma plats i nytt hus om tre år.
Under tiden finns de kvar, tvärs över gatan, i en barack med 28 sittplatser och utökad meny.

Kenneth's hamburgeri på Rudsvägen i Karlstad är ett klassiskt inneställe för uteätare.

Det öppnades för 30 år sedan av Kenneth Löschke och namnet har fått hänga kvar trots att det är Lars-Göran Nilsson som drivit det de senaste 17 åren.

– Och innan det fanns en det en godiskiosk här ända sedan 1950-talet, berättar Lars-Göran.

Kenneth's, som är ett Sibyllagatkök, har varit ett mycket populärt och välbesökt hål i väggen. Endast ett litet tak utanför serveringsluckan har skyddat mot väder och vind. Nu ska lokalerna rivas och på platsen ska ett flerfamiljshus byggas kring det nya Sundsta torg.

Men det betyder inte att man flyttar Kenneths från Rudsvägen.

– Vi invigde vår nya tillfälliga lokal i tisdags precis mittemot den gamla. Allting här inne är nytt utom personalen. Det blir ett annat sätt att jobba på med en massa knapar att hålla reda på, men de lär sig snabbt.

Har menyn förändrats också?

– Nej, allt finns det vanliga finns kvar. Men vi har future fries nu i stället för vanliga pommes frites. De är räfflade och krispigare. Sen har vi mjukglass och milkshake också.

Vilken är er storsäljare?

– Det är Supermeal, 150 grams hamburgare med bröd, dressing, sallad, pommes och dricka. Och lite varianter på den som hârta hârta, hälften mos och hälften pommes. Vi säljer mycket mos också med korv till.

Ni är väl berömda för ert goda mos?

– Ja, det är omtyckt. Vi har ett hemligt recept och sen ska man lägga kärlek i moset. Det ska man göra i all mat, det spelar roll.

Baracken har 28 sittplatser, rymlig toalett, handikappramp och inbjuder till fler besökare. När det nya huset står klart om tre år flyttar de tillbaka in i bottenvåningen och öppnar en restaurang med närmare 70 platser.

– Stammistarna verkar belåtna med att man kan gå in nu, men många tar med sig hem också. Det känns jätteroligt och jag räknar med att vara kvar här till dess jag blir minst 85 år, om jag får, säger Lars-Göran Nilsson.

Kenneth's hamburgeri på Rudsvägen i Karlstad är ett klassiskt inneställe för uteätare.

Det öppnades för 30 år sedan av Kenneth Löschke och namnet har fått hänga kvar trots att det är Lars-Göran Nilsson som drivit det de senaste 17 åren.

– Och innan det fanns en det en godiskiosk här ända sedan 1950-talet, berättar Lars-Göran.

Kenneth's, som är ett Sibyllagatkök, har varit ett mycket populärt och välbesökt hål i väggen. Endast ett litet tak utanför serveringsluckan har skyddat mot väder och vind. Nu ska lokalerna rivas och på platsen ska ett flerfamiljshus byggas kring det nya Sundsta torg.

Men det betyder inte att man flyttar Kenneths från Rudsvägen.

– Vi invigde vår nya tillfälliga lokal i tisdags precis mittemot den gamla. Allting här inne är nytt utom personalen. Det blir ett annat sätt att jobba på med en massa knapar att hålla reda på, men de lär sig snabbt.

Har menyn förändrats också?

– Nej, allt finns det vanliga finns kvar. Men vi har future fries nu i stället för vanliga pommes frites. De är räfflade och krispigare. Sen har vi mjukglass och milkshake också.

Vilken är er storsäljare?

– Det är Supermeal, 150 grams hamburgare med bröd, dressing, sallad, pommes och dricka. Och lite varianter på den som hârta hârta, hälften mos och hälften pommes. Vi säljer mycket mos också med korv till.

Ni är väl berömda för ert goda mos?

– Ja, det är omtyckt. Vi har ett hemligt recept och sen ska man lägga kärlek i moset. Det ska man göra i all mat, det spelar roll.

Baracken har 28 sittplatser, rymlig toalett, handikappramp och inbjuder till fler besökare. När det nya huset står klart om tre år flyttar de tillbaka in i bottenvåningen och öppnar en restaurang med närmare 70 platser.

– Stammistarna verkar belåtna med att man kan gå in nu, men många tar med sig hem också. Det känns jätteroligt och jag räknar med att vara kvar här till dess jag blir minst 85 år, om jag får, säger Lars-Göran Nilsson.