2015-08-27 17:24

2015-08-27 17:24

Polisen söker kvinnor med hundar

KARLSTAD: Jakten på Bingorånarna

Vart tog rånarna vägen efter tillslaget mot Bingopalatset på Våxnäs i Karlstad?
Polisen vill ha kontakt med två kvinnor som rastade sina hundar vid undergången under Hagalundsvägen strax efter rånet.

På torsdagen letade polisen fortfarande efter de två männen som genomförde rånet vid elvatiden på onsdagen.

– Det vi kan gå ut med är att det var två yngre män som under knivhot tilltvingade sig en betydande summa pengar, säger förundersökningsledaren Anders Forsman vid Värmlandspolisens avdelning för grova brott.

Hur stor summan är vill han av utredningsskäl inte gå in på.

– Vi vet att gärningsmännen före rånet befann sig i området mellan Fredricelundsskolan och Våxnäs köpcentrum. Sedan har vi goda grunder att tro att rånarna flytt söderut och sannolikt via undergången under Hagalundsvägen öster om korsningen, vid Violgatan, den som leder mot Engelska skolan. Vi har vittnen som sett vad vi tror är gärningsmännen på flykt där men vi behöver fler iakttagelser.

Söker vittnen

Anders Forsman säger att polisen är angelägen om att komma i kontakt med alla som sett något som kan ha med rånarna att göra.

– Vi efterlyser särskilt två kvinnor som rastade sina hundar i närheten av undergången, på södra sidan av Hagalundsvägen vid elvatiden. Vi tror att de kan ha viktig information om vart rånarna tog vägen.

På torsdagen letade polisen fortfarande efter de två männen som genomförde rånet vid elvatiden på onsdagen.

– Det vi kan gå ut med är att det var två yngre män som under knivhot tilltvingade sig en betydande summa pengar, säger förundersökningsledaren Anders Forsman vid Värmlandspolisens avdelning för grova brott.

Hur stor summan är vill han av utredningsskäl inte gå in på.

– Vi vet att gärningsmännen före rånet befann sig i området mellan Fredricelundsskolan och Våxnäs köpcentrum. Sedan har vi goda grunder att tro att rånarna flytt söderut och sannolikt via undergången under Hagalundsvägen öster om korsningen, vid Violgatan, den som leder mot Engelska skolan. Vi har vittnen som sett vad vi tror är gärningsmännen på flykt där men vi behöver fler iakttagelser.

Söker vittnen

Anders Forsman säger att polisen är angelägen om att komma i kontakt med alla som sett något som kan ha med rånarna att göra.

– Vi efterlyser särskilt två kvinnor som rastade sina hundar i närheten av undergången, på södra sidan av Hagalundsvägen vid elvatiden. Vi tror att de kan ha viktig information om vart rånarna tog vägen.