2015-08-26 22:23

2015-08-26 22:23

Popartister lockade tusentals till torget

KARLSTAD: Ung publik och många kända namn på scenen

Musikfest. Gratis konsert med artister bakom några av radions mest spelade låtar just nu fick cirka 3 000 personer till Karlstad. En centrumfest som återkommer.

Under stort jubel presenterade programledarna Basse och Benji de åtta artisterna som på onsdagskvällen uppträdde på Stora torget i Karlstad. Rix FM-festivalen intog stan och årets artister var i tur och scenordning Mariette, Simon Erics, Ida LaFontaine, Norlie & KKV, Anton Ewald, Jakob Karlsberg, Madcon och Loreen.

Mycket bra

Anna Ottosson och dottern Maja Björklund åkte direkt efter jobbet från Torsby till Karlstad för att hinna se alla artister.

– Jag har svårt att välja en favorit men jag ser mest fram emot Norlie & KKV, säger Maja.

– Jag tycker alla är bra jag, så det är hela grejen, säger mamma Anna.

Sjunger för prinsen

Trots att solen lyser med sin frånvaro i Karlstad denna kväll ger artisterna allt och får publikens jubel till svar. Ida LaFontaine bara gapar och får först inte fram ett ljud när hon får veta att hon nyss sjöng med prins Carl Philip och prinsessan Sofia ett stenkast bort. På middag i residenset.

– Men det känns ju helt otroligt. Jag hade ingen aning om att de är här i dag. Det är en helt otrolig publik här i Karlstad och det här kul att vara tillbaka så snart. Jag gigade senast med Energy här i februari och har fått fina minnen av stan, säger hon.

Delad nota

Maria Dahlbom, cityledare för Centrum Karlstad, är glad att ha arrangemanget i stan.

– Det är så kul att kunna bjuda på folk på det här. Krögarna på Kungsgatan har breddat sin serveringsyta och många är med och bidrar ekonomiskt. Kommunen lägger 150 000 på det här av en prislapp som är närmare 400 000 kronor, säger hon.

Under stort jubel presenterade programledarna Basse och Benji de åtta artisterna som på onsdagskvällen uppträdde på Stora torget i Karlstad. Rix FM-festivalen intog stan och årets artister var i tur och scenordning Mariette, Simon Erics, Ida LaFontaine, Norlie & KKV, Anton Ewald, Jakob Karlsberg, Madcon och Loreen.

Mycket bra

Anna Ottosson och dottern Maja Björklund åkte direkt efter jobbet från Torsby till Karlstad för att hinna se alla artister.

– Jag har svårt att välja en favorit men jag ser mest fram emot Norlie & KKV, säger Maja.

– Jag tycker alla är bra jag, så det är hela grejen, säger mamma Anna.

Sjunger för prinsen

Trots att solen lyser med sin frånvaro i Karlstad denna kväll ger artisterna allt och får publikens jubel till svar. Ida LaFontaine bara gapar och får först inte fram ett ljud när hon får veta att hon nyss sjöng med prins Carl Philip och prinsessan Sofia ett stenkast bort. På middag i residenset.

– Men det känns ju helt otroligt. Jag hade ingen aning om att de är här i dag. Det är en helt otrolig publik här i Karlstad och det här kul att vara tillbaka så snart. Jag gigade senast med Energy här i februari och har fått fina minnen av stan, säger hon.

Delad nota

Maria Dahlbom, cityledare för Centrum Karlstad, är glad att ha arrangemanget i stan.

– Det är så kul att kunna bjuda på folk på det här. Krögarna på Kungsgatan har breddat sin serveringsyta och många är med och bidrar ekonomiskt. Kommunen lägger 150 000 på det här av en prislapp som är närmare 400 000 kronor, säger hon.