2015-08-26 21:23

2015-08-27 08:43

Förväntansfulla matgäster

KARLSTAD: De gick på middag med prinsen och prinsessan

Den första dagen av två för prinsparet i Värmland avslutades med middag i Residenset. De 60-talet inbjudna gästerna är en mix av personer från hela länet.

När prinsparet så anlände till Karlstad var det dags för middag i Residenset. Till bords fick de, förutom landshövding Kenneth Johansson med fru Viola, Värmlands 16 kommunstyrelseordföranden, företagare, styrelseledamöter, en rallydrottning, en lagkapten och en pensionär.

Karolina Nolin, konstnären som gjort tavlan som ingick i prinsparets bröllopsgåva från Värmland, var en av de cirka 60 middagsgästerna.

– Jag har hört från landshövdingen att de tyckte om den men de vet ännu inte att det är jag som gjort den. Det är spännande med middagen. Det är ju ingenting jag brukar göra och kanske aldrig gör igen, säger hon.

Gästerna droppade in i jämn takt för att bli mottagna av prins Carl Philip och prinsessan Sofia som via baksidan av residenset redan var på plats. Middagen började 19.30 och först på plats var Åsa Bergenheim, rektor vid Karlstads universitet.

– Jag har på mig en Jössehäringsdräkt som jag har sytt själv. Jag har ätit middag med kungligheter förut och det är alltid trevligt. Senast var när kungaparet var i Karlstad 2013.

När prinsparet så anlände till Karlstad var det dags för middag i Residenset. Till bords fick de, förutom landshövding Kenneth Johansson med fru Viola, Värmlands 16 kommunstyrelseordföranden, företagare, styrelseledamöter, en rallydrottning, en lagkapten och en pensionär.

Karolina Nolin, konstnären som gjort tavlan som ingick i prinsparets bröllopsgåva från Värmland, var en av de cirka 60 middagsgästerna.

– Jag har hört från landshövdingen att de tyckte om den men de vet ännu inte att det är jag som gjort den. Det är spännande med middagen. Det är ju ingenting jag brukar göra och kanske aldrig gör igen, säger hon.

Gästerna droppade in i jämn takt för att bli mottagna av prins Carl Philip och prinsessan Sofia som via baksidan av residenset redan var på plats. Middagen började 19.30 och först på plats var Åsa Bergenheim, rektor vid Karlstads universitet.

– Jag har på mig en Jössehäringsdräkt som jag har sytt själv. Jag har ätit middag med kungligheter förut och det är alltid trevligt. Senast var när kungaparet var i Karlstad 2013.

Menyn för middagen

FÖRRÄTT

Rödbetssorbet med värmländsk getost och honung, beströdd med pinjenötter

VARMRÄTT

Lättrimmad Vänergös med calvadossås, kantareller, sommarprimörer och dillslungad färskpotatis

DESSERT

Blåbärsparfait med lemon curd och biscotti

Kaffe och skrädmjölsdröm