2015-08-18 13:16

2015-08-18 13:20

Karlstad bästa stad att bo i

KARLSTAD

Karlstad ligger i topp när det handlar om de bästa städerna att bo i.
Det visar den senaste medborgarundersökningen från Statistiska centralbyrån.

Kommuninvånarna har själva fått sätta betyg på kommunen, och de kan starkt rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Karlstad får 71 i helhetsbetyg om kommunen som en plats att bo och leva på.  

- Det är oerhört glädjande att Karlstadsborna är nöjda med sin stad. Att skapa en kommun där människor trivs och vill bo är grundläggande för en hållbar tillväxt, säger Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Kollektivtrafiken, kulturutbudet och avloppsfunktionerna är några av de delar som får högt betyg.

Karlstad delar topprankingen med Trosa och Danderyd.

 

Kommuninvånarna har själva fått sätta betyg på kommunen, och de kan starkt rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Karlstad får 71 i helhetsbetyg om kommunen som en plats att bo och leva på.  

- Det är oerhört glädjande att Karlstadsborna är nöjda med sin stad. Att skapa en kommun där människor trivs och vill bo är grundläggande för en hållbar tillväxt, säger Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Kollektivtrafiken, kulturutbudet och avloppsfunktionerna är några av de delar som får högt betyg.

Karlstad delar topprankingen med Trosa och Danderyd.