2015-08-02 07:49

2015-08-02 14:33

Första augustiveckan bjuder på sol

Den första augustiveckan bjuder på en del sol och värme – sen blir det regn igen.

Augusti inleds med ett lite av varje-väder, men än så länge ser det inte ut att drar något regnväder in över Karlstad under veckan som kommer, enligt SMHI. På måndag och tisdag ska det bli riktigt fint väder i hela landet.

– Både måndag och tisdag ser det som bäst ut, med goda solchanser i Götaland, Svealand och södra Norrland, tack vare ett högtrycksinflytande söderifrån. Men ett lågtryck över Atlanten rör sig in över landet natten till onsdag, säger Marcus Sjöstedt, jourhavande meteorolog vid SMHI.

I Karlstad är det under onsdag och på söndag som vädret bjuder på mest sol och temperaturerna kommer att ligga runt 19 grader, enligt SMHI.

Den norska vädersidan Yr instämmer med SMHI:s prognos och visar även den på soligt väder i Karlstad till veckan. Temperaturerna kommer att ligga runt 20 grader. Däremot kommer det lite regn under natten mot onsdagen och under hela lördagen i nästa vecka.

Men redan på onsdag kommer ostadigt väder dra in västerifrån med regn på flera håll i landet.

– Det kommer finnas en hel del chanser till sol under fredag och lördag i de södra delarna av landet. Men en del skurar får vi räkna med, framför allt i de nordligare delarna av landet, säger Marcus Sjöstedt.

Paraplyet blir en trogen följeslagare även under augusti.

Augusti inleds med ett lite av varje-väder, men än så länge ser det inte ut att drar något regnväder in över Karlstad under veckan som kommer, enligt SMHI. På måndag och tisdag ska det bli riktigt fint väder i hela landet.

– Både måndag och tisdag ser det som bäst ut, med goda solchanser i Götaland, Svealand och södra Norrland, tack vare ett högtrycksinflytande söderifrån. Men ett lågtryck över Atlanten rör sig in över landet natten till onsdag, säger Marcus Sjöstedt, jourhavande meteorolog vid SMHI.

I Karlstad är det under onsdag och på söndag som vädret bjuder på mest sol och temperaturerna kommer att ligga runt 19 grader, enligt SMHI.

Den norska vädersidan Yr instämmer med SMHI:s prognos och visar även den på soligt väder i Karlstad till veckan. Temperaturerna kommer att ligga runt 20 grader. Däremot kommer det lite regn under natten mot onsdagen och under hela lördagen i nästa vecka.

Men redan på onsdag kommer ostadigt väder dra in västerifrån med regn på flera håll i landet.

– Det kommer finnas en hel del chanser till sol under fredag och lördag i de södra delarna av landet. Men en del skurar får vi räkna med, framför allt i de nordligare delarna av landet, säger Marcus Sjöstedt.

Paraplyet blir en trogen följeslagare även under augusti.