2015-07-30 22:01

2015-07-31 06:41

Flygande intressen landade på flygplatsen

KARLSTAD: Sportflygklubben ordnade grillkväll för flygplansintresserade

Flygklubbar, piloter, elever och allmänt flygintresserade samlades för en afton på Karlstads flygplats. Grillen var tänd och flygplanen radades upp allt eftersom.

Det var Filip Enger, medlem i Karlstads Sportflygklubb, som anordnade evenemanget. Mest som en kul grej att flygintresserade kunde träffas, grilla och ha det trevligt. Och kanske flyga lite.

En av besökarna var Johan Lund, som är med i Arvika flygklubb, Säffle flygklubb och Segelflygsklubben i Karlstad. Han fick alla på plats att vända blicken mot skyn när han flög in i sin Auster AOP.6, ett plan som var med i brittiska Royal Air Force runt 50-talet.

– Det finns bara fyra såna här i Sverige i dag. Det här är den enda som har blivit restaurerad till originalmålningen. Den är nästan precis som den var då. Den är ingen raket, den går i runt 80 knop. Det är mest en kul grej.

Det var Filip Enger, medlem i Karlstads Sportflygklubb, som anordnade evenemanget. Mest som en kul grej att flygintresserade kunde träffas, grilla och ha det trevligt. Och kanske flyga lite.

En av besökarna var Johan Lund, som är med i Arvika flygklubb, Säffle flygklubb och Segelflygsklubben i Karlstad. Han fick alla på plats att vända blicken mot skyn när han flög in i sin Auster AOP.6, ett plan som var med i brittiska Royal Air Force runt 50-talet.

– Det finns bara fyra såna här i Sverige i dag. Det här är den enda som har blivit restaurerad till originalmålningen. Den är nästan precis som den var då. Den är ingen raket, den går i runt 80 knop. Det är mest en kul grej.