2015-07-29 14:45

2015-07-29 14:45

Cykelturister invaderade centrum

TURISM: Hundratals upptäcker Karlstad på cykel

Cykelveckan rullar vidare och avverkar sitt fullspäckade schema. Under onsdagen begav sig de cirka 320 deltagarna av från Racketcenter i riktning mot centrum. Slutdestination: Sandgrundsudden.

Cykelturistveckan är i full gång. Sedan invigningen i söndags har de hundratals deltagarna fått upptäcka Karlstads omnejd. Längre turer mot grannkommunerna Kil, Forshaga och Grums med tillhörande sevärdheter har avverkats.

Under onsdagen var det så dags att upptäcka vad centrala Karlstad har att erbjuda. 10.00 gav sig en väldig kortege av från Racketcenter i riktning mot Sandgrundsudden.

Stadens centrum fylldes snart av ljudet från hundratals och åter hundratals ringklockor. En mäktig syn mötte åskådaren när kortegen passerade över Klarälven och vidare förbi Stadshotellet och Stora torget.

Cykelturistveckan är i full gång. Sedan invigningen i söndags har de hundratals deltagarna fått upptäcka Karlstads omnejd. Längre turer mot grannkommunerna Kil, Forshaga och Grums med tillhörande sevärdheter har avverkats.

Under onsdagen var det så dags att upptäcka vad centrala Karlstad har att erbjuda. 10.00 gav sig en väldig kortege av från Racketcenter i riktning mot Sandgrundsudden.

Stadens centrum fylldes snart av ljudet från hundratals och åter hundratals ringklockor. En mäktig syn mötte åskådaren när kortegen passerade över Klarälven och vidare förbi Stadshotellet och Stora torget.