2015-07-27 06:00

2015-07-28 19:08

Igelkotten Pigge är stamgäst på uteservering

KARLSTAD: Brukar dyka in vid halv elva

Uteserveringen på The Bishops Arms i Karlstad får varje kväll besök av en lite annorlunda stamgäst: igelkotten Pigge.
– Han är den mest trogna och lugna gästen vi har, säger Therese Johansson.

Igelkotten har besökt puben så frekvent att personalen döpt honom till Pigge och serverar sköljda nötter i en liten skål på golvet - så att han inte ska få i sig för mycket salt. Han är omtyckt bland både personalen och de andra gästerna.

– Han ställer aldrig till några problem. Han kommer bra överens med alla.

Tidigare har Pigge alltid kommit ensam.

– Men i lördags hade han med sig en kompis, säger Therese Johansson.

En vanlig kväll för Pigge brukar börja med att han dyker in vid 22:30-snåret varpå han undersöker om någon har tappat pommes frites på marken. Därefter serveras han jordnötter och vatten av personalen. Till sist brukar han leta upp ett hörn där han lägger sig och tar kvällen.

Igelkotten har besökt puben så frekvent att personalen döpt honom till Pigge och serverar sköljda nötter i en liten skål på golvet - så att han inte ska få i sig för mycket salt. Han är omtyckt bland både personalen och de andra gästerna.

– Han ställer aldrig till några problem. Han kommer bra överens med alla.

Tidigare har Pigge alltid kommit ensam.

– Men i lördags hade han med sig en kompis, säger Therese Johansson.

En vanlig kväll för Pigge brukar börja med att han dyker in vid 22:30-snåret varpå han undersöker om någon har tappat pommes frites på marken. Därefter serveras han jordnötter och vatten av personalen. Till sist brukar han leta upp ett hörn där han lägger sig och tar kvällen.