2015-07-20 06:00

2015-07-20 06:00

KAU välkomnade vetgiriga

KARLSTAD: Öppet hus för blivande studenter

Under lördagen öppnades portarna till Karlstads universitet för blivande studenter. Hundratals kunskapstörstande kom för att lära känna lokalerna och universitetsområdet.

Stora horder av studenter guidades under lördagen runt i vad som snart kan bli deras lärosäte. Turen gick genom biblioteket, in i Aula Magna, förbi mikrotorget och Gläntan och vidare bort mot ”Ägget” i Hus Vänern. På vägen gav studentambassadörer handfasta tips om universitetet och hur man överlever livet som student.

På plats fanns också studentkåren och Karlstads kommun för att svara på frågor. För den som ville upptäcka Karlstad som stad erbjöds dessutom guidade bussturer.

Amanda Beerman var en av många som hade tagit sig till universitetsområdet dagen till ära.

– För min del är det socionomprogrammet som gäller. Jag vill jobba med människor så jag tror att yrket passar mig. Men just nu är jag reserv. Det är bara att hålla tummarna, så vi får se vad som händer.

Bostadsbrist

Boendefrågan är en viktig pusselbit för den flyttar till Karlstad för att plugga. KBAB fanns därför på plats för att svara på frågor och lotsa bostadsaspiranter i rätt riktning.

Karlstads kommun erbjuder bostadsgaranti för merparten av alla studenter som flyttar hit. Men sedan något år tillbaka är garantin svåruppfylld – och 2015 verkar inte vara något undantag. När KBAB förra veckan la ut cirka 300 studentlägenheter dröjde det inte mer än ett par minuter innan samtliga var bokade. Trots det stora lägenhetssläppet står fortfarande många utan bostad.

För Amandas del är det dock inget problem.

– Nej, om jag nu kommer in blir det pendling hemifrån Åmotfors. I alla fall till en början.

Stora horder av studenter guidades under lördagen runt i vad som snart kan bli deras lärosäte. Turen gick genom biblioteket, in i Aula Magna, förbi mikrotorget och Gläntan och vidare bort mot ”Ägget” i Hus Vänern. På vägen gav studentambassadörer handfasta tips om universitetet och hur man överlever livet som student.

På plats fanns också studentkåren och Karlstads kommun för att svara på frågor. För den som ville upptäcka Karlstad som stad erbjöds dessutom guidade bussturer.

Amanda Beerman var en av många som hade tagit sig till universitetsområdet dagen till ära.

– För min del är det socionomprogrammet som gäller. Jag vill jobba med människor så jag tror att yrket passar mig. Men just nu är jag reserv. Det är bara att hålla tummarna, så vi får se vad som händer.

Bostadsbrist

Boendefrågan är en viktig pusselbit för den flyttar till Karlstad för att plugga. KBAB fanns därför på plats för att svara på frågor och lotsa bostadsaspiranter i rätt riktning.

Karlstads kommun erbjuder bostadsgaranti för merparten av alla studenter som flyttar hit. Men sedan något år tillbaka är garantin svåruppfylld – och 2015 verkar inte vara något undantag. När KBAB förra veckan la ut cirka 300 studentlägenheter dröjde det inte mer än ett par minuter innan samtliga var bokade. Trots det stora lägenhetssläppet står fortfarande många utan bostad.

För Amandas del är det dock inget problem.

– Nej, om jag nu kommer in blir det pendling hemifrån Åmotfors. I alla fall till en början.