2015-07-19 15:00

2015-07-19 15:07

Grumskomiker talar ut efter kritik

- Just nu känner jag mig inte trygg. Men förhoppningsvis går det över. Det är inte så fränt att vara mig just nu, säger Louise Andersson Bodin.

Debatten startade i torsdags när rapparen Adam Tensta lämnade TV 4:s morgonsoffa efter att ha kritiserat kanalen för att inte ha tagit avstånd från Grumskomikern Louise Andersson Bodin. Rapparen menade att TV4 har normaliserat rasismen genom att låta Louise Andersson Bodin medverka i TV4:s nyhetsmorgon.

Adam Tenstas utspel har fått stöd av bland annat sångerskan Malena Ernman på Twitter. Men rapparen har också kritiserats av Svenska Dagbladets ledarskribent Per Gudmundson. Louise Andersson Bodin har också fått stöd journalisten Joakim Lamotte i en debattartikel i Aftonbladet.

Hot och trakasserier

Både Louise Andersson Bodin och Adam Tensta har fått ta emot hot och trakasserier.

- Just nu känner jag mig inte trygg. Men förhoppningsvis går det över. Det är inte så fränt att vara mig just nu, säger Louise Andersson Bodin till nwt.se.

Grumskomikern har också lagt ut en video på sin Facebooksida där hon har gett sin bild av debatten:

- Folk har citerat mig, med ord som inte finns, säger Louise som menar att många har hakat på debatten utan att veta vad det rör sig om och utan att ens ha sett det omtalade klippet som startade allt.

Såg klippet

Louise berättar att TV4 såg klippet innan hennes medverkan i nyhetsmorgon i våras och att dealen dem emellan var att det skulle tas bort för att inte skapa debatt. Att TV4 nu tar avstånd från henne och inte låter henne vara med i deras nya tv-program, tycker hon befäster bilden av henne som rasist. Vilket enligt henne själv inte är något annat än ett missförstånd.

- Jag sa att negrer är ett väldigt fint folkslag med fantastiska människor. För jag blanda in folkslag för att jag är en dum jävla idiot som inte vet bättre, så blev jag rasist, förklarar en ångerfull Louise Andersson Bodin.

- Jag är skitlessen för att jag gjorde det där klippet för jag menade ingenting rasistiskt, säger hon.

Debatten startade i torsdags när rapparen Adam Tensta lämnade TV 4:s morgonsoffa efter att ha kritiserat kanalen för att inte ha tagit avstånd från Grumskomikern Louise Andersson Bodin. Rapparen menade att TV4 har normaliserat rasismen genom att låta Louise Andersson Bodin medverka i TV4:s nyhetsmorgon.

Adam Tenstas utspel har fått stöd av bland annat sångerskan Malena Ernman på Twitter. Men rapparen har också kritiserats av Svenska Dagbladets ledarskribent Per Gudmundson. Louise Andersson Bodin har också fått stöd journalisten Joakim Lamotte i en debattartikel i Aftonbladet.

Hot och trakasserier

Både Louise Andersson Bodin och Adam Tensta har fått ta emot hot och trakasserier.

- Just nu känner jag mig inte trygg. Men förhoppningsvis går det över. Det är inte så fränt att vara mig just nu, säger Louise Andersson Bodin till nwt.se.

Grumskomikern har också lagt ut en video på sin Facebooksida där hon har gett sin bild av debatten:

- Folk har citerat mig, med ord som inte finns, säger Louise som menar att många har hakat på debatten utan att veta vad det rör sig om och utan att ens ha sett det omtalade klippet som startade allt.

Såg klippet

Louise berättar att TV4 såg klippet innan hennes medverkan i nyhetsmorgon i våras och att dealen dem emellan var att det skulle tas bort för att inte skapa debatt. Att TV4 nu tar avstånd från henne och inte låter henne vara med i deras nya tv-program, tycker hon befäster bilden av henne som rasist. Vilket enligt henne själv inte är något annat än ett missförstånd.

- Jag sa att negrer är ett väldigt fint folkslag med fantastiska människor. För jag blanda in folkslag för att jag är en dum jävla idiot som inte vet bättre, så blev jag rasist, förklarar en ångerfull Louise Andersson Bodin.

- Jag är skitlessen för att jag gjorde det där klippet för jag menade ingenting rasistiskt, säger hon.