2015-07-16 06:00

2015-07-16 06:54

Stängd cykelpark vill satsa

KARLSTAD: Trasig lift försenade säsongen

Lupinerna vajar och meterhögt gräs gömmer cykellederna i Bryngfjordsbackens Bike Park.
– Vi behöver bättre stöd från kommunen för att kunna hålla öppet, säger Iain Wain som driver parken.

De senaste åren har Bryngfjordens skidbacke och omgivande skogsparti förvandlats till en cykelpark med flera nedfarter, hopp och ramper för down hill. Men i år står knappliften stilla och gräset växer meterhögt och gömmer cykellederna.

– Vi bestämde oss för att inte hålla öppet som vanligt i år. Liften gick sönder och det tog till midsommar att laga den och ytterligare tid att få den besiktigad. Då har det redan gått 2-3 månader av vår högsäsong och säsongen varar bara ett halvår, säger Iain Wain som driver parken tillsammans med Jenny Sundin.

Kan köra själv

Paret hyr av Karlstads kommun som är mark- och anläggningsägare och är beroende av att samarbetet fungerar.

– Det är tråkigt att inte kunnat driva verksamheten men man kan självklart åka dit och köra själv om man har egen utrusning. Och det blir några engångsevenemang i augusti som vi kommer annonsera om, säger Iain Wain.

Avgörande möte

Nästa vecka har de ett planerat möte med kommunen för att prata om framtiden.

– Det vi vill är att storsatsa på något alldeles extra och göra en nystart 2016. De andra alternativen är att det fortsätter som tidigare år, i värsta fall har inte kommunen någon lust att satsa och då är det nog kört för oss.

Down hill är en aktivitet som ökat i popularitet och man får åka långt till de större cykelparkerna.

– Det är kul att ha Bryngfjorden och många hjälper till för att utveckla banorna.

De senaste åren har Bryngfjordens skidbacke och omgivande skogsparti förvandlats till en cykelpark med flera nedfarter, hopp och ramper för down hill. Men i år står knappliften stilla och gräset växer meterhögt och gömmer cykellederna.

– Vi bestämde oss för att inte hålla öppet som vanligt i år. Liften gick sönder och det tog till midsommar att laga den och ytterligare tid att få den besiktigad. Då har det redan gått 2-3 månader av vår högsäsong och säsongen varar bara ett halvår, säger Iain Wain som driver parken tillsammans med Jenny Sundin.

Kan köra själv

Paret hyr av Karlstads kommun som är mark- och anläggningsägare och är beroende av att samarbetet fungerar.

– Det är tråkigt att inte kunnat driva verksamheten men man kan självklart åka dit och köra själv om man har egen utrusning. Och det blir några engångsevenemang i augusti som vi kommer annonsera om, säger Iain Wain.

Avgörande möte

Nästa vecka har de ett planerat möte med kommunen för att prata om framtiden.

– Det vi vill är att storsatsa på något alldeles extra och göra en nystart 2016. De andra alternativen är att det fortsätter som tidigare år, i värsta fall har inte kommunen någon lust att satsa och då är det nog kört för oss.

Down hill är en aktivitet som ökat i popularitet och man får åka långt till de större cykelparkerna.

– Det är kul att ha Bryngfjorden och många hjälper till för att utveckla banorna.