2015-07-10 12:10

2015-07-10 12:10

Intresset stort för årets stolpjakt

KARLSTAD/HAMMARÖ: På lördag släpps kartan över populära Kilenegården

För sjunde året i rad anordnar Orienteringsförbund Tyr stolpjakt tillsammans med Karlstads och Hammarö kommun. I morgon lördag släpps den fjärde kartan, det har blivit dags för den populära terrängen runt Kilenegården på Hammarö.

Hur ser intresset ut inför årets jakt?

– Det är jättestort. Det här är sjunde året och engagemanget bara ökar. Förra året registrerade sig 10 000 personer i Karlstad och på Hammarö. Stolpjakten har blivit ett jättefint sätt för dem som inte motionerar så mycket annars att komma ut.

Hur går det till?

– Vi har placerat ut 300 stolpar på våra orienteringskartor över Karlstad och Hammarö. Nytt för i år är att hela Hammarö-ön är med. Stolparna har olika svårighetsgrad och på varje stolpe finns en sifferkod som man kan anteckna eller scanna in med vår app.

Vilka kan delta?

– Alla! De första kartorna är gratis, man kan bland annat hämta en på Turistbyrån i Karlstad. För att hitta stolparna kan man gå och cykla såväl som springa. Vi har deltagare mellan 15-70 år och ser också att det är en väldigt jämställd aktivitet där lika många kvinnor som män deltar.

Har någon hittat alla stolpar?

– Jajamen! Flera stycken förra året faktiskt. Då har man verkligen varit ute och motionerat på riktigt. Det ligger många timmar bakom en sådan insats.

Hur ser intresset ut inför årets jakt?

– Det är jättestort. Det här är sjunde året och engagemanget bara ökar. Förra året registrerade sig 10 000 personer i Karlstad och på Hammarö. Stolpjakten har blivit ett jättefint sätt för dem som inte motionerar så mycket annars att komma ut.

Hur går det till?

– Vi har placerat ut 300 stolpar på våra orienteringskartor över Karlstad och Hammarö. Nytt för i år är att hela Hammarö-ön är med. Stolparna har olika svårighetsgrad och på varje stolpe finns en sifferkod som man kan anteckna eller scanna in med vår app.

Vilka kan delta?

– Alla! De första kartorna är gratis, man kan bland annat hämta en på Turistbyrån i Karlstad. För att hitta stolparna kan man gå och cykla såväl som springa. Vi har deltagare mellan 15-70 år och ser också att det är en väldigt jämställd aktivitet där lika många kvinnor som män deltar.

Har någon hittat alla stolpar?

– Jajamen! Flera stycken förra året faktiskt. Då har man verkligen varit ute och motionerat på riktigt. Det ligger många timmar bakom en sådan insats.