2015-07-09 20:13

2015-07-09 22:43

Högt tryck på psykologprogrammet

Antagningsbeskedet till universitetet har kommit. I Karlstad var psykologprogrammet populärast och många fick nöja sig med en reservplats.

När antagningsbeskedet släpptes under eftermiddagen var det högt tryck på Karlstads nya psykologprogram. Hela 2639 personer hade sökt, men bara 35 personer kom in.

En av de lyckliga är Linnea Eriksson.

– Det känns jätteroligt och spännande, säger hon.

För henne innebär Karlstads universitet något av en hemmaplan då hon är uppvuxen strax utanför Deje och har gått på gymnasium i Karlstad.

– Jag har förhoppningar att det ska vara ett nytänkande, innovativt och flexibelt program eftersom det är nytt för i år, och att de som är ansvariga för programmet är lyhörda för feedback från studenterna. Och så hoppas jag att det kommer vara mycket forskning invävd i programmet.

Linnea Eriksson har sökt andra skolor med liknande program.

– Men Karlstad var förstahandsvalet, säger hon.

Rektor Åsa Bergenheim är glad över att det nya programmet lockat så många.

- Det är glädjande att se att programmet får en bra start, särskilt som bristen på psykologer är stor i Värmland och i landet. Det är ett efterlängtat program och det ska bli mycket spännande att följa studenterna som läser till psykolog framöver, säger Åsa Bergenheim.

Näst populärast var socionomprogrammet dit 2427 personer sökte.

Även om de flesta platser på grundprogrammen är fyllda finns det fortfarande möjlighet att antas till påbyggnadsprogram för studenter som redan har en grundexamen. Vissa ämneslärareprogram har också platser kvar, men i övrigt är det reserverplatser som gäller på samtliga program som startar i höst på Karlstads universitet.

 

När antagningsbeskedet släpptes under eftermiddagen var det högt tryck på Karlstads nya psykologprogram. Hela 2639 personer hade sökt, men bara 35 personer kom in.

En av de lyckliga är Linnea Eriksson.

– Det känns jätteroligt och spännande, säger hon.

För henne innebär Karlstads universitet något av en hemmaplan då hon är uppvuxen strax utanför Deje och har gått på gymnasium i Karlstad.

– Jag har förhoppningar att det ska vara ett nytänkande, innovativt och flexibelt program eftersom det är nytt för i år, och att de som är ansvariga för programmet är lyhörda för feedback från studenterna. Och så hoppas jag att det kommer vara mycket forskning invävd i programmet.

Linnea Eriksson har sökt andra skolor med liknande program.

– Men Karlstad var förstahandsvalet, säger hon.

Rektor Åsa Bergenheim är glad över att det nya programmet lockat så många.

- Det är glädjande att se att programmet får en bra start, särskilt som bristen på psykologer är stor i Värmland och i landet. Det är ett efterlängtat program och det ska bli mycket spännande att följa studenterna som läser till psykolog framöver, säger Åsa Bergenheim.

Näst populärast var socionomprogrammet dit 2427 personer sökte.

Även om de flesta platser på grundprogrammen är fyllda finns det fortfarande möjlighet att antas till påbyggnadsprogram för studenter som redan har en grundexamen. Vissa ämneslärareprogram har också platser kvar, men i övrigt är det reserverplatser som gäller på samtliga program som startar i höst på Karlstads universitet.

 

  • Elina Pahnke, Oskar Nyström