2015-07-06 22:52

2015-07-06 22:52

Nazister höll olagligt möte

KARLSTAD

Den nynazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen höll vid lunchtid på lördagen ett olagligt möte på Soltorget i Karlstad.

– De delade ut flygblad under flera timmar. Det olagliga var att de höll ett kort anförande, något som är tillståndspliktigt. Men de hade inte sökt något sådant. Detta ses som brott mot ordningslagen och kan ge dagsböter, säger polisintendent Orla Kristoffersen.

Den nynazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen höll vid lunchtid på lördagen ett olagligt möte på Soltorget i Karlstad.

– De delade ut flygblad under flera timmar. Det olagliga var att de höll ett kort anförande, något som är tillståndspliktigt. Men de hade inte sökt något sådant. Detta ses som brott mot ordningslagen och kan ge dagsböter, säger polisintendent Orla Kristoffersen.