2015-07-01 13:40

2015-07-01 13:40

Vilken är den bästa hejaramsan på ett kock-SM?

Yvonne Andersén på LRF Värmland som är värd för den andra semifinalen i kock-SM avgörs i Karlstad CCC den 17 november.

– Det får väl bli sassa, brassa, mandelmassa! Men helst skulle det väl vara en ramsa som innehöll mjölk och lokala råvaror.

Räknar ni med mycket publik?

– Målet är 700 personer inkluderat branschfolk, men vi hoppas så klart på ännu fler.

Vad mer än att titta på matlagning kan besökarna göra?

– De kan möta kockar och lokala producenter samt ta del av lokala råvaror. Detaljerna är inte klara, vi sätter programmet under augusti.

Finns det några värmländska hopp i tävlingen?

– Det är fortfarande öppet för ansökan om att delta i tävlingarna så det vet jag inte. Men vi hoppas självklart på det.

Varför arrangeras tävlingen i Värmland?

– Vi har bra lokala råvaror och producenter här. Temat för årets tävling är att knyta samma bonde och kock. Vi vill att den här dagen ska generera något positivt för alla som deltar i den.

– Det får väl bli sassa, brassa, mandelmassa! Men helst skulle det väl vara en ramsa som innehöll mjölk och lokala råvaror.

Räknar ni med mycket publik?

– Målet är 700 personer inkluderat branschfolk, men vi hoppas så klart på ännu fler.

Vad mer än att titta på matlagning kan besökarna göra?

– De kan möta kockar och lokala producenter samt ta del av lokala råvaror. Detaljerna är inte klara, vi sätter programmet under augusti.

Finns det några värmländska hopp i tävlingen?

– Det är fortfarande öppet för ansökan om att delta i tävlingarna så det vet jag inte. Men vi hoppas självklart på det.

Varför arrangeras tävlingen i Värmland?

– Vi har bra lokala råvaror och producenter här. Temat för årets tävling är att knyta samma bonde och kock. Vi vill att den här dagen ska generera något positivt för alla som deltar i den.