2015-07-01 23:24

2015-07-02 07:02

Soprumsbyggnad i lågor på Kronoparken

KARLSTAD

En soprumsbyggnad på Kronoparken började vid 22.45-tiden på onsdagskvällen att brinna. Enligt polisens uppgifter var det ett par slängda engångsgrillar som startade branden.

- Det föreligger ingen spridningsrisk till andra byggnader just nu, men vi håller självklart koll på händelserna, det kommer att ta ett tag innan vi är färdiga på platsen, sa Björn Johansson, räddningschef i beredskap, sent igår till NWT.

Branden var helt släckt kring midnatt och ingen människa uppges ha kommit till skada i samband med branden. Däremot kan det kan bli tal om materiella skador. I byggnaden som brann fanns även ett teknikrum.

Polisen tror att ett par slängda engångsgrillar ligger bakom branden.

- En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet är upprättad, säger Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl vid Värmlandspolisen.

 

- Det föreligger ingen spridningsrisk till andra byggnader just nu, men vi håller självklart koll på händelserna, det kommer att ta ett tag innan vi är färdiga på platsen, sa Björn Johansson, räddningschef i beredskap, sent igår till NWT.

Branden var helt släckt kring midnatt och ingen människa uppges ha kommit till skada i samband med branden. Däremot kan det kan bli tal om materiella skador. I byggnaden som brann fanns även ett teknikrum.

Polisen tror att ett par slängda engångsgrillar ligger bakom branden.

- En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet är upprättad, säger Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl vid Värmlandspolisen.