2015-06-30 06:00

2015-06-30 06:00

"Vi har världens bästa sommarjobb"

KARLSTAD: Spelar och sjunger på vårdhem

Sommarjobbande ungdomar som fyller Karlstads vårdboenden med musik har blivit något av en tradition. Och sommaren 2015 är inget undantag.
– Uppträdandena uppskattas och förgyller tillvaron, säger Jeanette Salo, kommunens aktivitetssamordnare.

För många av Karlstads skolungdomar innebär sommarlovet en välkommen paus från allt som heter studier. Vissa tar dessutom chansen att skaffa sig arbetserfarenhet och tjäna en extra slant. Kommunen erbjuder en uppsjö av sökbara sommarjobb där ungdomar får testa på att arbeta som allt från förskollärare till slussvakter.

Sprider glädje

Bland de mer ovanliga sommarjobben hittar vi ett koncept där ungdomar uppträder med musik på vårdboenden runt om i kommunen. Tack vare populariteten bland både ungdomar och äldre är konceptet numer ett stående inslag under sommarmånaderna.

– Vi fortsätter även i år. Ungdomarna gör verkligen skillnad och sprider glädje till många, säger Jeanette Salo, kommunens aktivitetssamordnare.

Bred repertoar

En stor skara musik- och fikahungriga samlades under måndagen i Ruds Servicehus för att njuta av toner från både nu och förr. Bob Dylan, Elvis Presley och Mando Diao - här fanns något för alla musikälskare.

– Det här konceptet är en fantastiskt bra idé och något jag hoppas att kommunen fortsätter med. Ungdomarna är så duktiga och det är roligt att träffa dem, säger Monica Allström, en av många som kom för att lyssna.

Och det var inte bara de äldre som uppskattade uppträdandet.

– Det ger så otroligt mycket. Alla vi möter kommer med härlig respons. Dessutom får vi göra det vi älskar - spela musik. Vi har världens bästa sommarjobb, säger Rafael Graetzer, gitarrist och sångare i gruppen.

För många av Karlstads skolungdomar innebär sommarlovet en välkommen paus från allt som heter studier. Vissa tar dessutom chansen att skaffa sig arbetserfarenhet och tjäna en extra slant. Kommunen erbjuder en uppsjö av sökbara sommarjobb där ungdomar får testa på att arbeta som allt från förskollärare till slussvakter.

Sprider glädje

Bland de mer ovanliga sommarjobben hittar vi ett koncept där ungdomar uppträder med musik på vårdboenden runt om i kommunen. Tack vare populariteten bland både ungdomar och äldre är konceptet numer ett stående inslag under sommarmånaderna.

– Vi fortsätter även i år. Ungdomarna gör verkligen skillnad och sprider glädje till många, säger Jeanette Salo, kommunens aktivitetssamordnare.

Bred repertoar

En stor skara musik- och fikahungriga samlades under måndagen i Ruds Servicehus för att njuta av toner från både nu och förr. Bob Dylan, Elvis Presley och Mando Diao - här fanns något för alla musikälskare.

– Det här konceptet är en fantastiskt bra idé och något jag hoppas att kommunen fortsätter med. Ungdomarna är så duktiga och det är roligt att träffa dem, säger Monica Allström, en av många som kom för att lyssna.

Och det var inte bara de äldre som uppskattade uppträdandet.

– Det ger så otroligt mycket. Alla vi möter kommer med härlig respons. Dessutom får vi göra det vi älskar - spela musik. Vi har världens bästa sommarjobb, säger Rafael Graetzer, gitarrist och sångare i gruppen.