2015-06-30 20:57

2015-07-01 11:43

Vad har lett dig till ordförandeposten?

Amanda Green, 26-årig lärarstudent vid Karlstads universitet, som precis har tagit över som studentkårens nya ordförande.

– Jag har varit aktiv i kåren väldigt länge. I fyra år satt jag i kårfullmäktige och innan dess satt jag i kårstyrelsen. Så det känns naturligt att ta det här steget.

Hur känns det att bli den nya ordföranden?

– Det känns väldigt bra. Och roligt. Det är ett häftigt uppdrag att få och det känns hedrande att få vara studenternas samlade röst.

Vad vill du förändra?

– Det är en väldigt bred verksamhet så det finns mycket att göra. Men nytt för i år är att vi ska fokusera mycket på psykisk hälsa. Tidigare har vi lagt fokus på den fysiska hälsan och jobbat mycket för bra arbetsmiljö. Men nu satsar vi på den psykiska, det finns många studenter som är stressade och som sover och mår dåligt. Det är väldigt svårt att bli sjukskriven som student och är man borta ett tag är det lätt att hamna efter, det kan vara en väldigt tuff situation.

Vad är din hjärtefråga?

– Det är svårt att ha bara en, det finns så mycket. Men att ha en bra kvalitet på utbildningen tycker vi är viktigt och att studenter ska kunna vara med och påverka. Sen jobbar vi med frågan om studentrabatt på Värmlandstrafik. Jag var en av de drivande när vi hade uppe frågan i höstas. Då gick den inte igenom men vi fortsätter kämpa i höst. Det är stor bostadsbrist och det kommer vara svårare i höst.

Varför är kåren viktig?

– Det är jätteviktigt att kunna samla studenternas röst och att de kan vara med och påverka gentemot universitetet, kommunen och andra aktörer. De kan engagera sig genom kåren. Vi jobbar för både utbildning och för studenternas livskvalitet, därför är kåren viktig.

– Jag har varit aktiv i kåren väldigt länge. I fyra år satt jag i kårfullmäktige och innan dess satt jag i kårstyrelsen. Så det känns naturligt att ta det här steget.

Hur känns det att bli den nya ordföranden?

– Det känns väldigt bra. Och roligt. Det är ett häftigt uppdrag att få och det känns hedrande att få vara studenternas samlade röst.

Vad vill du förändra?

– Det är en väldigt bred verksamhet så det finns mycket att göra. Men nytt för i år är att vi ska fokusera mycket på psykisk hälsa. Tidigare har vi lagt fokus på den fysiska hälsan och jobbat mycket för bra arbetsmiljö. Men nu satsar vi på den psykiska, det finns många studenter som är stressade och som sover och mår dåligt. Det är väldigt svårt att bli sjukskriven som student och är man borta ett tag är det lätt att hamna efter, det kan vara en väldigt tuff situation.

Vad är din hjärtefråga?

– Det är svårt att ha bara en, det finns så mycket. Men att ha en bra kvalitet på utbildningen tycker vi är viktigt och att studenter ska kunna vara med och påverka. Sen jobbar vi med frågan om studentrabatt på Värmlandstrafik. Jag var en av de drivande när vi hade uppe frågan i höstas. Då gick den inte igenom men vi fortsätter kämpa i höst. Det är stor bostadsbrist och det kommer vara svårare i höst.

Varför är kåren viktig?

– Det är jätteviktigt att kunna samla studenternas röst och att de kan vara med och påverka gentemot universitetet, kommunen och andra aktörer. De kan engagera sig genom kåren. Vi jobbar för både utbildning och för studenternas livskvalitet, därför är kåren viktig.