2015-06-30 14:26

2015-06-30 14:27

Sugen på en vulkan?

KARLSTAD: Pizza med extra allt

Säg ordet vulkan och du tänker kanske på Etna, Teide eller Eyjafjallajökull.
Nu finns fenomenet på närmare håll – i pizzaform.

Vulkanpizzan ”uppfanns” i Piteå för några veckor sedan som en lösning på kunders beslutsångest.

Den har gjort succé både på pizzerior och på sociala medier och sprids över landet.

Metin Kizil på Kroppkärrs pizzeria i Karlstad såg skapelsen först i en artikel i Aftonbladet.

Dagen efter ringde telefonen.

– Det var kunder som frågade om vi hade vulkanpizza.

Rejäl fyllning

Inte långt senare hade Metin Kizil ”vulkanen” på menyn.

– Det är samma storlek som en vanlig pizza, men lite tjockare och med extra ost i kanterna.

Och så har vi det här med fyllningen. Här är det läge att tänka ”extra allt”.

Vulkanen består nämligen av fem olika sektioner fyllda med i tur och ordning räkor, bacon, skinka, oxfilé och fläskfilé.

– Varje ficka har sin egen smak, konstaterar Metin Kizil.

I kanterna finns två sorters ost och i mitten ligger en hög pommes frites tillsammans med sallad, rödlök och en tomat fylld med bearnaisesås.

Frågan är då – orkar någon kund ”släcka” den här vulkanen?

– I går var det faktiskt en kund som åt upp allt. Men ibland är det också två som delar på den.

Metin Kizil ser inga gränser för hur vulkanpizzan kan utvecklas. Han tänker till exempel lansera en variant med älgkött på.

Hur många fickor med olika sorters fyllning klarar en vulkanpizza?

– Gränsen är kanske åtta eller tio olika, säger Metin Kizil.

Vulkanpizzan ”uppfanns” i Piteå för några veckor sedan som en lösning på kunders beslutsångest.

Den har gjort succé både på pizzerior och på sociala medier och sprids över landet.

Metin Kizil på Kroppkärrs pizzeria i Karlstad såg skapelsen först i en artikel i Aftonbladet.

Dagen efter ringde telefonen.

– Det var kunder som frågade om vi hade vulkanpizza.

Rejäl fyllning

Inte långt senare hade Metin Kizil ”vulkanen” på menyn.

– Det är samma storlek som en vanlig pizza, men lite tjockare och med extra ost i kanterna.

Och så har vi det här med fyllningen. Här är det läge att tänka ”extra allt”.

Vulkanen består nämligen av fem olika sektioner fyllda med i tur och ordning räkor, bacon, skinka, oxfilé och fläskfilé.

– Varje ficka har sin egen smak, konstaterar Metin Kizil.

I kanterna finns två sorters ost och i mitten ligger en hög pommes frites tillsammans med sallad, rödlök och en tomat fylld med bearnaisesås.

Frågan är då – orkar någon kund ”släcka” den här vulkanen?

– I går var det faktiskt en kund som åt upp allt. Men ibland är det också två som delar på den.

Metin Kizil ser inga gränser för hur vulkanpizzan kan utvecklas. Han tänker till exempel lansera en variant med älgkött på.

Hur många fickor med olika sorters fyllning klarar en vulkanpizza?

– Gränsen är kanske åtta eller tio olika, säger Metin Kizil.