2015-06-30 18:23

2015-06-30 18:23

Nu stänger de Café August efter 17 år

KARLSTAD: Ulf och Ann-Catrine Bråth tackar för sig

Ulf och Ann-Catrine Bråth som driver Café August har bestämt sig för att stänga sitt kafé vid årsskiftet. Det bestämde de redan i vintras.
– Vi har hållit på i 17 år och känner oss nöjda nu. Det är ett beslut som har växt fram, säger Ann-Catrine Bråth.

Café August är en av Karlstads mest uppskattade restauranger och musikscener. År för år har paret Bråth utvecklat verksamheten efter starten i slutet av 1990-talet.

Nu väljer de att tacka för sig.

– Vi är mätta på mat och allt annat. Vi har hållit på i 17 år och känner oss nöjda nu. Det är ett beslut som har växt fram och som vi noga har övervägt, säger Ann-Catrine Bråth.

I december bestämde de sig och efter årsskiftet fick personalen, de cirka 20 anställda, beskedet.

– Det har varit en fantastisk tid med massor med utställningar, konserter, bröllop och födelsedagar. I snitt har vi haft 200–300 gäster per kväll. Visst har vi varit låsta, men samtidigt haft en väldig frihet.

”En otrolig resa”

– Det har varit en otrolig resa från det lilla kaféet som vi en gång startade till i dag och vi har trivts väldigt bra trots allt arbete. Det har verkligen varit ett 24-timmarsjobb, säger Ann-Catrine Bråth.

Tommy Körberg, Lill-Babs, Totta Näslund och Nanne Grönvall är bara några exempel på artister som har uppträtt på Café August. I sommar väntar namn som Doug Seegers, Tima Räisänen, Fatboy, P-Floyd, Sandviken Rockabilly Allstars och så blir det en hyllningskväll till Björn Afzelius minne.

– Vi kör på året ut och i december blir det julbord. Sedan ska vi njuta av friheten och göra något annat. Vi har inte många år kvar till pensionen. Det är inte klart om någon tar över Café August. Vi vet inte om det finns två likadana idioter som vi, säger Ann-Catrine Bråth och skrattar.

Café August är en av Karlstads mest uppskattade restauranger och musikscener. År för år har paret Bråth utvecklat verksamheten efter starten i slutet av 1990-talet.

Nu väljer de att tacka för sig.

– Vi är mätta på mat och allt annat. Vi har hållit på i 17 år och känner oss nöjda nu. Det är ett beslut som har växt fram och som vi noga har övervägt, säger Ann-Catrine Bråth.

I december bestämde de sig och efter årsskiftet fick personalen, de cirka 20 anställda, beskedet.

– Det har varit en fantastisk tid med massor med utställningar, konserter, bröllop och födelsedagar. I snitt har vi haft 200–300 gäster per kväll. Visst har vi varit låsta, men samtidigt haft en väldig frihet.

”En otrolig resa”

– Det har varit en otrolig resa från det lilla kaféet som vi en gång startade till i dag och vi har trivts väldigt bra trots allt arbete. Det har verkligen varit ett 24-timmarsjobb, säger Ann-Catrine Bråth.

Tommy Körberg, Lill-Babs, Totta Näslund och Nanne Grönvall är bara några exempel på artister som har uppträtt på Café August. I sommar väntar namn som Doug Seegers, Tima Räisänen, Fatboy, P-Floyd, Sandviken Rockabilly Allstars och så blir det en hyllningskväll till Björn Afzelius minne.

– Vi kör på året ut och i december blir det julbord. Sedan ska vi njuta av friheten och göra något annat. Vi har inte många år kvar till pensionen. Det är inte klart om någon tar över Café August. Vi vet inte om det finns två likadana idioter som vi, säger Ann-Catrine Bråth och skrattar.