2015-06-30 12:36

2015-06-30 12:37

Inga badkrukor – 18 grader vid Örsholmsbadet

KARLSTAD: Karlstads kommuns traditionella utesimskolor har dragit i gång.

Trots det dåliga vädret som varit, håller kommunen traditionen vid liv. Under fyra veckor erbjuds barn från sex års ålder gratis simskola i de närliggande sjöarna.

– Jag vet inte hur många år den här verksamheten funnits men jag har själv varit med på simskolan som barn, berättar Charlotte Granlund som numera är en av de ansvariga och som annars jobbar som badmästare på Sundstabadet.

Inte bara i centrum

Verksamheten pågår på flera platser under vecka 27-30 både på Örsholmsbadet och lite mer avsides platser som Ilandabadet, Älvsbacka badplats och Mangenbaden.

– Det är jätteviktigt att lära sig simma utomhus. Det är inte alls som att bada i ett badhus, där finns inga vågor. Det är kallare och mörkare och jag önskar att fler föräldrar insåg vilken förmån detta är, säger hon.

– Jag vet inte hur många år den här verksamheten funnits men jag har själv varit med på simskolan som barn, berättar Charlotte Granlund som numera är en av de ansvariga och som annars jobbar som badmästare på Sundstabadet.

Inte bara i centrum

Verksamheten pågår på flera platser under vecka 27-30 både på Örsholmsbadet och lite mer avsides platser som Ilandabadet, Älvsbacka badplats och Mangenbaden.

– Det är jätteviktigt att lära sig simma utomhus. Det är inte alls som att bada i ett badhus, där finns inga vågor. Det är kallare och mörkare och jag önskar att fler föräldrar insåg vilken förmån detta är, säger hon.