2015-06-27 08:39

2015-06-28 09:11

Våldsam krasch i centrala Karlstad i natt

KARLSTAD: Bil voltade in i trädgård

(UPPDATERAD) En våldsam krasch inträffade i stadsdelen Viken i centrala Karlstad under natten till lördag. En 21-åring förare körde med hög hastighet in i en trädgård på Jungmansgatan.

Flera vittnen såg hur 21-åringen kom farande i hög hastighet. Enligt polisen var han också kraftigt påverkad.

- När vår patrull kom till platsen höll han på att klippas loss ur bilen av räddningstjänsten och var väldigt stökig. Vi kunde därför inte ta ett utandningsprov, men vi har tagit ett blodprov och han är nu misstänkt för grov rattfylla och vårdslöshet i trafik, säger Morgan Connedal, vakthavande befäl vid Värmlandspolisen.

21-åringen fördes till Centralsjukhuset i Karlstad med okända skador. Ingen annan person kom till skada i samband med olyckan.

- Men det här kunde ha slutat riktigt illa. Hade det till exempel skett nästa helg med Putte i parken i Mariebergsskogen hade det varit betydligt fler människor som rört sig i det här området, säger Connedal.

Olyckan skedde strax före klockan 01.00 och enligt vittnen mejade föraren ner en vägskylt vid ett övergångsställe och voltade sedan in i en trädgård. Enligt uppgifter till NWT ska bilen orsakat skador på en husfasad flera meter upp.

- Det ska tydligen ha gått betydligt fortare än rådande hastighetsbegränsning, säger Connedal.

Bilen blev totaldemolerad och räddningstjänsten behövde klippa upp taket för att få ut 21-åringen ur bilen.

Mannen var ensam i bilen vid olyckstillfället.

Flera vittnen såg hur 21-åringen kom farande i hög hastighet. Enligt polisen var han också kraftigt påverkad.

- När vår patrull kom till platsen höll han på att klippas loss ur bilen av räddningstjänsten och var väldigt stökig. Vi kunde därför inte ta ett utandningsprov, men vi har tagit ett blodprov och han är nu misstänkt för grov rattfylla och vårdslöshet i trafik, säger Morgan Connedal, vakthavande befäl vid Värmlandspolisen.

21-åringen fördes till Centralsjukhuset i Karlstad med okända skador. Ingen annan person kom till skada i samband med olyckan.

- Men det här kunde ha slutat riktigt illa. Hade det till exempel skett nästa helg med Putte i parken i Mariebergsskogen hade det varit betydligt fler människor som rört sig i det här området, säger Connedal.

Olyckan skedde strax före klockan 01.00 och enligt vittnen mejade föraren ner en vägskylt vid ett övergångsställe och voltade sedan in i en trädgård. Enligt uppgifter till NWT ska bilen orsakat skador på en husfasad flera meter upp.

- Det ska tydligen ha gått betydligt fortare än rådande hastighetsbegränsning, säger Connedal.

Bilen blev totaldemolerad och räddningstjänsten behövde klippa upp taket för att få ut 21-åringen ur bilen.

Mannen var ensam i bilen vid olyckstillfället.

Till händelsekartan