2015-06-26 10:48

2015-06-26 10:48

Kejsarsnitt anmäls

KARLSTAD

Ett planerat kejsarsnitt genomfördes för tidigt i graviditeten på Centralsjukhuset i Karlstad. Nu anmäler landstinget händelsen till Inspektionen för vård och omsorg.

Kvinnan skrevs in för ett planerat kejsarsnitt. Men i anteckningarna som låg till grund för inskrivningen hade fel datum för den beräknade födseln skrivits ner. Det fick till följd att kejsarsnittet genomfördes för tidigt i graviditeten. Efter födseln fick barnet andningsnöd och fick vårdas ett par veckor på sjukhus.

Kvinnan skrevs in för ett planerat kejsarsnitt. Men i anteckningarna som låg till grund för inskrivningen hade fel datum för den beräknade födseln skrivits ner. Det fick till följd att kejsarsnittet genomfördes för tidigt i graviditeten. Efter födseln fick barnet andningsnöd och fick vårdas ett par veckor på sjukhus.