2015-06-25 06:00

2015-06-25 19:19

Fortsatt vandalisering

KARLSTAD: Igenbommade toaletter på Centralstationen

Problemen med vandalisering av toaletterna på Centralstationen i Karlstad fortsätter. Resenärerna är förbannade och personalen förtvivlad.

Det var i vintras som Jernhusen tvingades låsa igen båda toaletterna på järnvägsstationen efter upprepad förstörelse som gjort dem obrukbara. De förblev stängda under ett halvår och nödiga resenärer fick klara sig bäst de ville.

Men inför sommarsäsongen tog man tag i problemet, lagade toaletterna och öppnade upp dem igen.

Fel användning

– Ja, det var för några veckor sedan. Då hade man bland annat satt upp plåtar runt vattenlåsen och rören. Meningen med skyddsåtgärderna är att man inte ska kunna skruva bort vattenlåset för att duscha under handfatet, säger Cecilia Granath, pressansvarig på Jernhusen.

– Tyvärr gick det bara ett dygn, så var allt uppbrutet igen och vattnet sprutar rakt ut.

Samma visa

Sedan början av juni har toaletterna vandaliserats, stängts, lagats och öppnats i flera omgångar. Just nu är handikapptoaletten stängd sedan någon tryckt ner blöjor i toaletten och brutit sönder kranen i handfatet.

– Vi hoppas kunna öppna den igen på måndag och att den då får vara i fred. Självklart beklagar vi att resenärerna drabbas så här, säger Cecilia Granath.

Vem eller vilka som orsakar problemen är inte helt klarlagt. Helt klart är däremot att personalen på Centralstationen tvingas ta emot många klagomål från resenärer som behöver gå på toaletten eller byta blöjor på sina barn.

Ilskna kommentarer

– Det är jättemånga som klagar. Många är otrevliga och förbannade, vilket är begripligt men tråkigt att behöva ta emot. Om jag fick bestämma skulle porslinet bytas ut helt. Sätt in sådana tåliga toaletter och handfat som man har på rastplatser, säger Amanda Eriksson som jobbar i kafeterian.

Trist städning

En annan som är innerligt trött på vandaliseringen är lokalvårdaren Hasime Dautaj.

– Det är inte roligt att städa de sabbade toaletterna. Usch!

– Oftast sker vandaliseringen på kvällarna. Vi har även provat att ha toaletterna låsta på tider då det inte är personal här. Men det har inte hjälpt. Kanske behövs en vakt här hela tiden, säger hon.

Det var i vintras som Jernhusen tvingades låsa igen båda toaletterna på järnvägsstationen efter upprepad förstörelse som gjort dem obrukbara. De förblev stängda under ett halvår och nödiga resenärer fick klara sig bäst de ville.

Men inför sommarsäsongen tog man tag i problemet, lagade toaletterna och öppnade upp dem igen.

Fel användning

– Ja, det var för några veckor sedan. Då hade man bland annat satt upp plåtar runt vattenlåsen och rören. Meningen med skyddsåtgärderna är att man inte ska kunna skruva bort vattenlåset för att duscha under handfatet, säger Cecilia Granath, pressansvarig på Jernhusen.

– Tyvärr gick det bara ett dygn, så var allt uppbrutet igen och vattnet sprutar rakt ut.

Samma visa

Sedan början av juni har toaletterna vandaliserats, stängts, lagats och öppnats i flera omgångar. Just nu är handikapptoaletten stängd sedan någon tryckt ner blöjor i toaletten och brutit sönder kranen i handfatet.

– Vi hoppas kunna öppna den igen på måndag och att den då får vara i fred. Självklart beklagar vi att resenärerna drabbas så här, säger Cecilia Granath.

Vem eller vilka som orsakar problemen är inte helt klarlagt. Helt klart är däremot att personalen på Centralstationen tvingas ta emot många klagomål från resenärer som behöver gå på toaletten eller byta blöjor på sina barn.

Ilskna kommentarer

– Det är jättemånga som klagar. Många är otrevliga och förbannade, vilket är begripligt men tråkigt att behöva ta emot. Om jag fick bestämma skulle porslinet bytas ut helt. Sätt in sådana tåliga toaletter och handfat som man har på rastplatser, säger Amanda Eriksson som jobbar i kafeterian.

Trist städning

En annan som är innerligt trött på vandaliseringen är lokalvårdaren Hasime Dautaj.

– Det är inte roligt att städa de sabbade toaletterna. Usch!

– Oftast sker vandaliseringen på kvällarna. Vi har även provat att ha toaletterna låsta på tider då det inte är personal här. Men det har inte hjälpt. Kanske behövs en vakt här hela tiden, säger hon.