2015-06-24 19:13

2015-06-24 23:03

Unga killar inblandade i flera stölder

Flera unga killar har gripits för stöld. Den yngsta är bara tolv år.

På Bergviks köpcenter har en 17-åring och en 18-åring setts stjäla saker från flera butiker. Tre butiksstölder har blivit bekräftade men troligtvis handlar det om två till. De fick med sig kläder och saker från en sportaffär.

Strax efter att killarna greps runt tre-tiden kom nästa larm. På Mitticity hade två andra 17-åriga killar stulit saker genom att ha lagt saker i en väska som var gjort för att larmet inte skulle utlösas. I ryggsäcken fanns varor för ett värde runt tretusen kronor.

Inte långt senare, klockan 17.33, ryckte polisen ut till Välsvikens handelsområde. En 13-årig kille hade tillsammans med sin 12-åriga vän stulit varor på Ica Kvantum.

- Socialtjänsten har kopplats in i samtliga fall och föräldrarna har underrättats, säger Morgan Connedal, vakthavande polis.

Polisen ser inget samband mellan händelserna.

På Bergviks köpcenter har en 17-åring och en 18-åring setts stjäla saker från flera butiker. Tre butiksstölder har blivit bekräftade men troligtvis handlar det om två till. De fick med sig kläder och saker från en sportaffär.

Strax efter att killarna greps runt tre-tiden kom nästa larm. På Mitticity hade två andra 17-åriga killar stulit saker genom att ha lagt saker i en väska som var gjort för att larmet inte skulle utlösas. I ryggsäcken fanns varor för ett värde runt tretusen kronor.

Inte långt senare, klockan 17.33, ryckte polisen ut till Välsvikens handelsområde. En 13-årig kille hade tillsammans med sin 12-åriga vän stulit varor på Ica Kvantum.

- Socialtjänsten har kopplats in i samtliga fall och föräldrarna har underrättats, säger Morgan Connedal, vakthavande polis.

Polisen ser inget samband mellan händelserna.