2015-06-12 11:57

2015-06-12 13:34

Hon är årets bästa kamrat

KARLSTAD: Vann över cirka 900 niondeklassare

Stipendiet Årets Bästing har delats ut bland årets cirka 900 niondeklassare. Vinnaren är en tjej som gick i musikklass, var med i elevrådet och är på fritiden en scoutledare.

Ända sedan 1999 har Karlstad-City Rotaryklubb delat ut stipendiet Årets Bästing, för att uppmärksamma elever i årskurs nio. Priset går till elever som är goda kamrater, bra förebilder, har ett gott omdöme och som står för rättvisa.

Årets pristagare blev Celice Söder Forbes från musikklassen 9H på Norrstrandsskolan, som fick ta emot en prissumma på 5000 kronor och ett diplom i samband med skolavslutningen. Motiveringen löd bland annat ”Du är alltid positiv. Du ställer upp för dina kamrater, du är engagerad och lojal. Du är en god ledare på både skolan och fritiden.”

– Jag är jättechockad! Jag vet inte vart jag ska ta vägen, säger Celice, som knappt kan tro att hon vann.

Scoutläger i Japan

Att hon var nominerad visste hon redan då hon och några fler blev intervjuade inför stipendiet.

– Från början var det bara en jättestor ära att vara nominerad. Mina lärare berättade för mig att de hade nominerat mig. Det var bara en stor ära, jag tänkte att skit samma om jag vinner.

Prisssumman på 5000 kronor kan komma väl på pass för Celice.

– Jag ska till Japan i sommar, så jag tar väl med dem dit. Jag ska på scoutlägret World Scout Jamboree.

Hemma så är hon väldigt aktiv i Nykterhetsrörelsens Scoutförbund i Skattkärr. På lägret i Japan kommer det att delta personer från cirka 180 olika nationaliteter. Många är det från Sverige som åker, men Celice kommer att vara ensam från sin patrull. Innan hon åker ska hon jobba och till hösten ska hon läsa teater på Sundsta.

Två stipendiater

Varje år är det två stipendiater och den andra som vann i år var Nafisa Fidow från klass 9A på Frödingskolan. Hon vann med motiveringen ”Nafisa respekterar alla för dem de är och hon lämnar aldrig någon utanför. Hon är omtänksam mot alla men visar även mod och agerar om hon ser att andra blir utsatta”.

Ända sedan 1999 har Karlstad-City Rotaryklubb delat ut stipendiet Årets Bästing, för att uppmärksamma elever i årskurs nio. Priset går till elever som är goda kamrater, bra förebilder, har ett gott omdöme och som står för rättvisa.

Årets pristagare blev Celice Söder Forbes från musikklassen 9H på Norrstrandsskolan, som fick ta emot en prissumma på 5000 kronor och ett diplom i samband med skolavslutningen. Motiveringen löd bland annat ”Du är alltid positiv. Du ställer upp för dina kamrater, du är engagerad och lojal. Du är en god ledare på både skolan och fritiden.”

– Jag är jättechockad! Jag vet inte vart jag ska ta vägen, säger Celice, som knappt kan tro att hon vann.

Scoutläger i Japan

Att hon var nominerad visste hon redan då hon och några fler blev intervjuade inför stipendiet.

– Från början var det bara en jättestor ära att vara nominerad. Mina lärare berättade för mig att de hade nominerat mig. Det var bara en stor ära, jag tänkte att skit samma om jag vinner.

Prisssumman på 5000 kronor kan komma väl på pass för Celice.

– Jag ska till Japan i sommar, så jag tar väl med dem dit. Jag ska på scoutlägret World Scout Jamboree.

Hemma så är hon väldigt aktiv i Nykterhetsrörelsens Scoutförbund i Skattkärr. På lägret i Japan kommer det att delta personer från cirka 180 olika nationaliteter. Många är det från Sverige som åker, men Celice kommer att vara ensam från sin patrull. Innan hon åker ska hon jobba och till hösten ska hon läsa teater på Sundsta.

Två stipendiater

Varje år är det två stipendiater och den andra som vann i år var Nafisa Fidow från klass 9A på Frödingskolan. Hon vann med motiveringen ”Nafisa respekterar alla för dem de är och hon lämnar aldrig någon utanför. Hon är omtänksam mot alla men visar även mod och agerar om hon ser att andra blir utsatta”.