2015-06-09 06:00

2015-06-09 06:00

"Inte värre än en vanlig lönehelg"

VÄRMLAND: Polisen tror på en lugn skolavslutning

Dricker mindre. De senaste årens skolavslutningar har varit förhållandevis stillsamma tillställningar.
– Personaluttaget är inte större än vid en vanlig lönehelg, säger polisens presstalesman Tommy Lindh.

Polisen i Värmland ökar bemanningen inför studenten och skolavslutningarna för att finnas med vid några större arrangemang.

– Visst finns det fortfarande problem men det krävs inte alls samma stora kommendering som förr, säger Tommy Lindh, polisens presstalesman.

Langare har stoppats

Det är många goda krafter som samverkat till den ljusnande framtiden för glada studenters och sommarlovsrusiga skolungdomars firande. Tommy Lindh betonar bland annat vuxennärvaro vid firandet.

– Vi vet att ungdomar i allmänhet inte dricker lika mycket alkohol längre. Om vi får slå oss lite för bröstet här så har vi under många år satsat på ett omfattande förebyggande arbete mot bland annat langning.

Ett antal langare har stoppats inför årets firande.

Polisen har bland annat genomfört en stor insats för att komma åt smuggling och försäljning av smuggelsprit i länet. Resultatet kommer att presenteras för polismyndigheten under tisdagen, därefter offentliggörs det.

Säkra flak

Studentflaken har inte heller vållat några större bekymmer i Värmland.

– Vi har varit förskonade från allvarliga tillbud och olyckor, säger Tommy Lindh. Även här sköter man sig bra och följer de bestämmelser som finns för att allt sk kunna genomföras på ett säkert sätt. Man anmäler i god tid och håller sig till den färdväg som uppgetts, det finns bra skyddsräcken och nyktra personer på flaken som har kontakt med föraren, och man håller sig till den lagstadgade hastigheten som är 20 kilometer i timmen.

Polisen i Värmland ökar bemanningen inför studenten och skolavslutningarna för att finnas med vid några större arrangemang.

– Visst finns det fortfarande problem men det krävs inte alls samma stora kommendering som förr, säger Tommy Lindh, polisens presstalesman.

Langare har stoppats

Det är många goda krafter som samverkat till den ljusnande framtiden för glada studenters och sommarlovsrusiga skolungdomars firande. Tommy Lindh betonar bland annat vuxennärvaro vid firandet.

– Vi vet att ungdomar i allmänhet inte dricker lika mycket alkohol längre. Om vi får slå oss lite för bröstet här så har vi under många år satsat på ett omfattande förebyggande arbete mot bland annat langning.

Ett antal langare har stoppats inför årets firande.

Polisen har bland annat genomfört en stor insats för att komma åt smuggling och försäljning av smuggelsprit i länet. Resultatet kommer att presenteras för polismyndigheten under tisdagen, därefter offentliggörs det.

Säkra flak

Studentflaken har inte heller vållat några större bekymmer i Värmland.

– Vi har varit förskonade från allvarliga tillbud och olyckor, säger Tommy Lindh. Även här sköter man sig bra och följer de bestämmelser som finns för att allt sk kunna genomföras på ett säkert sätt. Man anmäler i god tid och håller sig till den färdväg som uppgetts, det finns bra skyddsräcken och nyktra personer på flaken som har kontakt med föraren, och man håller sig till den lagstadgade hastigheten som är 20 kilometer i timmen.