2015-06-08 12:22

2015-06-08 12:49

Trots utebliven sommar – högtryck på flygplatsen

KARLSTAD

Karlstad Airport fortsatte under maj den uppåtgående trenden och ökade inom alla flygområden – inrikes-, utrikes-, charter- och lågpristrafik.

Maj månad redovisar en ökning av antalet resenärer på drygt 51 procent jämfört med samma månad förra året. Detta är det bästa resultatet för flygplatsen på 1,5 år.

‒ Året har startat väldigt bra och det är förstås extra glädjande att vi överträffar aprils kanonsiffror, nästan dubbelt upp. Det är verkligen högtryck på flygplatsen nu. Något som är roligt är också att vår internationella flyglinje till Frankfurt lockar många olika typer av resenärer. Förra veckan reste ett studentgäng till Cypern direkt från Karlstad via Frankfurt för att de fick så bra priser och fina flygtider. De var väldigt nöjda att de slapp sitta på en buss till Stockholm i ett antal timmar först, utan kunde åka billigt direkt från Karlstad, säger Peter Landmark, vd Karlstad Airport.

Maj månad redovisar en ökning av antalet resenärer på drygt 51 procent jämfört med samma månad förra året. Detta är det bästa resultatet för flygplatsen på 1,5 år.

‒ Året har startat väldigt bra och det är förstås extra glädjande att vi överträffar aprils kanonsiffror, nästan dubbelt upp. Det är verkligen högtryck på flygplatsen nu. Något som är roligt är också att vår internationella flyglinje till Frankfurt lockar många olika typer av resenärer. Förra veckan reste ett studentgäng till Cypern direkt från Karlstad via Frankfurt för att de fick så bra priser och fina flygtider. De var väldigt nöjda att de slapp sitta på en buss till Stockholm i ett antal timmar först, utan kunde åka billigt direkt från Karlstad, säger Peter Landmark, vd Karlstad Airport.